Nova vest
Olimpizam

Sreda, 04.08.2021.

12:50

Olimpijska zlata za Australiju i Britaniju u jedrenju

Australijanci Met Belčer i Vil Rajan osvojili su danas zlatnu medalju u jedrenju u klasi 470 na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Olimpijska zlata za Australiju i Britaniju u jedrenju
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Belčer i Rajan osvojili su zlato i na Igrama u Riju 2016. godine, dok je u Londonu 2012. godine Belčer bio deo tima koji je uzeo srebro.

Drugo mesto pripalo je Antonu Dolbergu i Fredriku Bergstromu iz Švedske, a bronzu su osvojili Nikolas Rodriges Garsija-Paz i đordi Samar iz Španije.

U ženskoj konkurenciji u istoj klasi, zlatna medalja pripala je Hani Majls i Ejlid Mekintajer iz Velike Britanije.

Majls je na taj način stigla do svoje treće olimpijske medalje (dva zlata i jedno srebro), dok je za Mekintajer osvojila svoju prvu medalju.

Agnješka Škripulec i Jolanta Ogar iz Poljske osvojile su srebrnu medalju, dok su do trećeg mesta stigle Francuskinje Kamila Lekonter i Aloiz Retorna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve