Nova vest
Olimpizam

Utorak, 20.07.2021.

16:02

Pronađen olimpijac koji je pobegao uoči Igara

Sportista iz Ugande koji je prošle nedelje pobegao sa predolimpijskih treninga u zapadnom delu Japana, pronadjen je i policija ga ispituje.

Izvor: MT

Autor: MT

Pronađen olimpijac koji je pobegao uoči Igara
Foto: Profimedia

Kako je saopšteno iz policije prefekture Mije, 20-godišnji dizač tegova iz Ugande Džulijus Sekitoleko pronađen je u gradu Jokaiči, 170 kilometara istočno od grada u kome je boravio, u zapadnom Japanu.

Policija ispituje šta se dogodilo otkako je Sekitoleko u petak pobegao iz svog hotela u Izumisanu, u Osaki. On je tada ostavio poruku da ne želi da se vraća u svoju zemlju.

On je ostavio svoj prtljag uz poruku da želi da ostane da radi u Japanu. Prema poslednjim rang-listama, Sekitoleko nije uspeo da izbori učešće na Olimpijskim igrama po dolasku u Japan i trebalo je da se vrati kući ove nedelje.

Po dolasku u Japan, u olimpijskom timu Ugande, 19. juna, jedan član bio je pozitivan na korona virus i odmah je stavljen u karantin, a preostali su autobusom otputovali u Izumisano.

Nekoliko dana kasnije i drugi član tima bio je pozitivan, zbog čega su preostali članovi tima i vozači, koji su bili u bliskom kontaktu sa njima, morali u izolaciju.

Zdravstveni zvaničnici saopštili su da su oba sportista iz Ugande zaraženi delta sojem korona virusa.

Tim Ugande je trenirao od 7. jula po izlasku iz izolacije, a danas je krenuo u Olimpijsko selo, bez Sekitoleka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

6 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

6 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu