Pronađen olimpijac koji je pobegao uoči Igara

Sportista iz Ugande koji je prošle nedelje pobegao sa predolimpijskih treninga u zapadnom delu Japana, pronadjen je i policija ga ispituje.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako je saopšteno iz policije prefekture Mije, 20-godišnji dizač tegova iz Ugande Džulijus Sekitoleko pronađen je u gradu Jokaiči, 170 kilometara istočno od grada u kome je boravio, u zapadnom Japanu.

Policija ispituje šta se dogodilo otkako je Sekitoleko u petak pobegao iz svog hotela u Izumisanu, u Osaki. On je tada ostavio poruku da ne želi da se vraća u svoju zemlju.

On je ostavio svoj prtljag uz poruku da želi da ostane da radi u Japanu. Prema poslednjim rang-listama, Sekitoleko nije uspeo da izbori učešće na Olimpijskim igrama po dolasku u Japan i trebalo je da se vrati kući ove nedelje.

Po dolasku u Japan, u olimpijskom timu Ugande, 19. juna, jedan član bio je pozitivan na korona virus i odmah je stavljen u karantin, a preostali su autobusom otputovali u Izumisano.

Nekoliko dana kasnije i drugi član tima bio je pozitivan, zbog čega su preostali članovi tima i vozači, koji su bili u bliskom kontaktu sa njima, morali u izolaciju.

Zdravstveni zvaničnici saopštili su da su oba sportista iz Ugande zaraženi delta sojem korona virusa.

Tim Ugande je trenirao od 7. jula po izlasku iz izolacije, a danas je krenuo u Olimpijsko selo, bez Sekitoleka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.