Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 08.08.2021.

09:15

Uzbekistancu zlato u superteškoj kategoriji, novo najsjajnije odličje za Kubance

Uzbekistanski bokser Bahodir Žalolov osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u superteškoj kategoriji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Uzbekistancu zlato u superteškoj kategoriji, novo najsjajnije odličje za Kubance
Foto: Profimedia

On je u finalu pobedio Amerikanca Ričarda Toreza, sudijskom odlukom 5:0.

Bronzane medalje ranije su pripale Britancu Frejzeru Klarku i Kazahstancu Kamšibiku Kunkabaevu.

Kubanac Endi Kruz osvojio je zlato u lakoj kategoriji nakon što je na poene (4:1) pobedio Amerikanca Kejšona Dejvisa, dok su bronzane medalje ranije osvojili jermesnki borac Aganes Bačkov i Australijanac Heri Garsajd.

Zlato u ženskoj lakoj kategoriji pripalo je irskoj takmičarki Keli Herington, koja je u finalu savladala Brazilku Beatris Fereiru na bodove 5:0, a bronze su osvojile Finkinja Mira Potkonen i Tajlandjanka Sudaporn Sisondi.

U srednjoj kategoriji zlato je osvojila Britanka Lauren Prajs pobedom u finalu nad Kineskinjom Li Canj (5:0), dok su do bronzi stigle Holandjanka Nuška Fontejn i Ruskinja Zenfira Magomedalieva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve