Nova vest
Olimpizam

Utorak, 13.07.2021.

10:59

Bivše MLB zvezde na Igrama

Aktivni MLB igrači neće učestvovati na Olimpijskim igrama, ali će povratnički sport bejzbol imati brojne zvezde u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Bivše MLB zvezde na Igrama
Foto: Profimedia

U pet od šest reprezentacija nalaze se bivši MLB igrači, uključujući petostrukog Ol-stara Adrijana Gonsalesa koji predvodi meksički tim.

Tu je i šestostruki Ol-star udarač Hose Bautista i član Ol-stara 2012. Melki Kabrera u selekciji Dominikanske republike.

Izrael je najavio da će u njegovoj ekipi biti četvorostruki Ol-star Ian Kinsler, a selekciju Japana predvodi "pičer" Masahiro Tanaka.

Ekipu SAD čine četiri bivša Ol-stara MLB lige – Tod Frejzer, Edvin Džekson, Skot Kazmir i Dejvid Robertson.

Olimpijski šampion iz 2008. godine Južna Koreja je jedini tim bez bivših MLB Ol-star igrača u svom sastavu od 24 igrača.

Na preliminarnom spisku je bio Šin-su Ču, ali nije izabran za nastup u Tokiju.

Bejzbol se vraća na Igre posle 13 godina, ali će opet biti među sportovima tek 2028, zbog čega su mnogi veterani koji više nisu u vrhunskim klubovima pristali da učestvuju.

Aktivni MLB igrači nikad nisu učestvovali na Olimpijskim igrama jer se takmičenje održava usred sezona, pa su SAD uglavnom slali igrače iz manjih liga ili sa koledža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve