Nova vest
Tenis 0

30.3.2024.

9:45

Dimitrov: Siner je najbolji igrač u ovom trenutku, ali volim takav test

Grigor Dimitrov je plasmanom u finale Mastersa u Indijan Velsu pokazao da je u izuzetnoj formi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Bugarski teniser je bio bolji od petog na svetu, Nemca Aleksandera Zvereva, 6:4, 6:7 (4), 6:4 i sada ga očekuje duel sa Janikom Sinerom za titulu.

Posle pobede nad Nemcem, Dimitrov je obezbedio barem deveto mesto na svetskoj listi i povratak u Top 10 posle 260 nedelja.

"Bijem neke svoje bitke sada. Trčim svoju trku. Sve to dolazi posle rada koje ulažemo kao tim. Ja sam na drugačijem putu u životu, karijeri. Ima mnogo toga što je urađeno, tu je mnogo posla, dosta toga je ostalo iza. I dalje verujem u sebe. Ovo finale je samo višnja na torti", kaže Dimitrov.

Ovo mu je bila 20. pobeda nad igračem iz top 5 u karijeri.

"Bila je to žestoka borba na obe strane. Napadali smo jedan drugog, posebno posle prvog seta, mislim da je tada podigao igru i bio veoma jak kroz ceo drugi set i u taj-brejku. Stavljao me je pod veliki pritisak. U trećem setu, imao je jednu brejk šansu. Servirao sam dobro i krenuo po svoje udarce. Na kraju sam igrao sa više autoriteta i dobro sam plasirao loptu", zadovoljan je teniser iz Haskova.

U jednom momentu u trećem setu, Dimitrov je uspeo da dobije poen iako je bio u padu.

"Nisam dozvolio da me loptica prođe. Znao sam da je dobar sa te strane, mada sam bio spreman za reakciju sa obe strane. Rekao sam sebi, u redu, vidim lopticu, pokušaću da je dohvatim i uspelo mi je", zadovoljan je Grigor.

Svestan je šta ga očekuje u finalu sa Sinerom.

"Jasno je da je najbolji igrač na svetu u ovom trenutku. Igra vanserijski tenis. Sada moram da igram sa njim. Volim takve mečeve, želim da se testiram. To je finale, jedan od onih duela kada moram da se koncentrišem na svoju stranu mreže. Pokazao je za šta je sposoban, ali i ja sam. Lako bi mogao da bude veoma interesantan meč", zaključio je Dimitrov. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve