Nova vest
Tenis 3

28.3.2024.

22:10

Đoković: Pilić je ujedinio dve bratske nacije

Projekcija fima "Nikola Pilić – Legenda" održana je u Domu omladine, a po njenom okončanju publici su se obratili protagonista dokumentarca, kao i njegov nekadašnji pulen Novak Đoković.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Pilić i Đoković su sarađivali od Novakovog detinjstva u akademiji hrvatskog stručnjaka u Minhenu, a zajedno su uspeli i da osvoje Dejvis kup.

Stoga ne čudi koliko Pilić ceni Novaka, a smatra i da bi Srbi trebalo isto da rade bar u meri u kojoj Argentinci slave Dijega Maradonu ili Lionela Mesija.

"Moram da kažem nešto što me uvek bocka, a to je da smo tvoj otac i ja, kad si imao 15 godina,  bili sigurni da ćeš biti dobar igrač. Nisam znao da ćeš biti broj jedan, ali sam znao da ćeš biti izuzetno dobar, jer sve je išlo ka tome. Zato kažem, tvoje kvalitete ne samo teniske, već i kao čoveka su i za mene bili izuzetno važni. Još jednu stvar ću reći, koja me isto tako muči, želeo bih da ti kao Srbin, da Srbi poštuju tebe kao što Argentinci poštuju Maradonu i Mesija, jer ti si to zaslužio", rekao je Pilić.

Na lepim rečima mu Novak nije ostao dužan.

"Za mene je poseban osećaj ovo večeras. Gledati film uz koji su evocirane neke uspomene iz mog detinjstva. I naravno slavi veliku karijeru Nikija koji je u mom životu odigrao jako značajnu ulogu. Zahvaljujući mojim roditeljima otišao sam u akademiju Nikija Pilića sa 12, 13 godina u veoma izazovnim vremenima i to je najbolja moguća odluka koju su doneli. Prihvatio me je kao sina i u saradnji sa mojim roditeljima rodila se ovakva karijera. Puno dugujem ovom čoveku, hvala Niki za sve. Hvala ti i što si toliko toga lepog uradio za tenis i za Srbiju kojoj si doneo jedini Dejvis kup. Ujedinio si dve nacije koje su bratske nacije, ali koje su prošle teške trenutke", nadovezao se Đoković

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve