Nova vest
Tenis 1

20.3.2024.

10:29

Sabalenka igra 72h posle tragedije – protiv najbolje prijateljice

Arina Sabalenka zaigraće na turniru svega 72 sata nakon što je umro njen emotivni partner Konstantin Kolcov.

Izvor: B92.Sport

Profimedia

Beloruskinja će nastupiti na WTA turniru Serije 1000 u Majamiju.

A sudbina je htela da joj rivalka bude najbolja prijateljica Paula Badosa.

Špankinja je u prvom kolu preokrenula protiv povratnice Simone Halep, a sada je čeka meč koji će da bude pun emotivnog naboja.

"Ne želim da pričam o tome, ali naravno da mi je to velika prijateljica. Mnogo smo pričale juče, a ista stvar je i jutros. Znam dobro kroz šta prolazi, znam celu situaciju i znam šta se dešava", poručila je Badosa.

Dve teniserke se druže van terena, igrale su i u dublu zajedno i biće zanimljivo videti kako će izgledati njihov duel na terenu nedugo posle tragedije koju je doživela Sabalenka.

"Ovo je i za mene šokantno kroz šta prolazim jer je ona moja najbolja prijateljica. Ne želim da pati, a ovo je jako teška situacija", priznala je 26-godišnja Špankinja te dodala da joj je neprijatno igrati protiv svoje najbolje prijateljice, posebno u ovakvom trenutku.

Istovremeno, teniski svet se ujedinio i pružio podršku Sabalenki, a u tome je prednjačila proslavljena Dankinja Karolina Voznijacki koja je ponudila svoju pomoć.

Iako će učestvovati na turniru, Sabalenka neće održavati konferencije za medije kako bi izbegla neugodna pitanja.

Duel drugog kola WTA 1000 turnira u Majamiju između Sabalenke i Badose trebao bi da se igrati u četvrtak od 16 sati kao prvi na Centralnom terenu, ukoliko se nešto ne promeni usled situacije u kojoj se nalazi Beloruskinja.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu