Nova vest
Tenis 0

19.3.2024.

11:35

Medvedev: "Nije istina!"

Žil Simon, bivši francuski teniser, od nedavno je u sasvim novoj ulozi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

On je postao savetnik četvrtog tenisera sveta, Rusa Danila Medvedeva.

Simon, koji je tokom uspešne karijere osvojio 14 titula i stigao do čestog mesta na ATP listi, povukao se iz profesionalnog tenisa u jesen 2022.

Medvedev je smatrao da mu je u stručnom timu potreban neko ko će biti zadužen za praćenje protivničkih igrača i skeniranje njihove igre, pa je tu ulogu prepustio Simonu, koji je oduvek bio poznat kao neko ko se temeljno pripremao za svaki meč.

Međutim, na društvenim pričama počela je da kruži priča kako je Simon pripremio prvi "raport" Medvedevu u čak 16 obimnih fajlova.

Medvedev je posle poraza u finalu Indijan Velsa morao da reaguje na takve navode.

"Šta kažete, 16 dokumenata? Ne, 16 nije tačan broj. Ustvari, mi obično pričamo o nekim igračima protiv kojih ne volim da igram. Ali nije bilo 16 dokumenata. Ipak, mi radimo analizu za svakog igrača. Pored toga, tokom ovog turnira, igrao sam sa barem dvojicom igrača protiv kojih ne volim da igram i uspeo sam da ih pobedim. Posle svega, istina je da ću vršiti konsultacije sa tri čoveka", otkrio je Medvedev.

Na Mastersu u Majamiju, Medvedev je u prvom kolu slobodan, a u drugom se sastaje sa boljim iz duela Maksa Pursela i Martona Fučoviča. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve