Nova vest
Tenis 4

17.6.2024.

14:22

Sabalenka ne ide na OI: Previše je

Beloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je da neće nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama.

Izvor: The Athletic

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kako prenosi Athletic Arina Sabalenka je rekla da neće igrati na Olimpijskim igrama u Parizu ovoga leta i razlog za to je WTA kalendar koji je pretežak.

"Previše je. Imamo mnogo obaveza sa trenutnim rasporedom i donela sam odluku da vodim računa o svom zdravlju", rekla je Arina Sabalenka.

Sabalenka bi previše rizikovala pojavljivanjem na Olimpijskim igrama jer su joj obaveze prema već postojećim turnirima prevelike.

Ona je osvojila Australijan open 2023. godine i 2024. godine, a zbog zdravstvenih problema poražena od Mire Andreeve u četvrtfinalu Rolan Garosa i dodala da je to takođe uticalo na njenu odluku.

Sabalenka se tako "pridružila" Emi Radukanu i postala druga teniserka koja se povukla sa Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

16 h

Aktuelno

Huawei više ne ćuti

Prošlog avgusta, Huawei je šokirao tehnološku javnost čipom koji je pokretao njihov Mate 60 Pro model. Sada, odlučili su da se više ni ne kriju.

PhoneArena

19:15

13 h

Novo Sport Video Menu