Nova vest
Tenis 12

9.6.2024.

22:40

Alkaras o Novakovom i Rafinom rekordu: "Oba su nezamisliva"

Španski teniser Karlos Alkaras dobio je na konferenciji pitanje o rekordima Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Novak drži ultimativni u broju Grend slem trofeja (24), dok je Rafael Nadal vlasnik rekorda u Parizu, gde je slavio 14 puta.

Alkaras je do treće Grend slem titule, prve na Rolan Garosu, stigao trijumfom nad Sašom Zverevim posle pet setova.

Španski novinar je Alkarasa pitao šta je dostižnije, Novakov ili Rafin rekord.

"Oba su nenormalna rekorda. Moraš da budeš vanzemaljac da bi to postigao. To što je Rafa uradio je praktično nemoguće, a osvojti 24 slema – nadam se da ću uspeti, ali i to je skoro nemoguće. Ne znam ni šta da kažem, obe stvari su nezamislive", rekao je Alkaras.

Meču protiv Zvereva prisustvovala je i majka, koja je ponosna.

"Mislim da je mama ponosna na mene i na to što sam ostvario san. Vredno sam radio kako bih došao do ovakvih trofeja, gledao sam ovo na TV-u i sanjao o titulama... Lepo je i za moju porodicu i za mene. Ako nastavim da osvajam trofeje, neće joj smetati tetovaža. Malo sam je smirio kada sam joj rekao da neću za svaki, već samo za prvu titulu na svakom slemu."

Otkrio je kako se osvajaju Grend slem turniri.

"Lekcija koju sam sada naučio jeste mentalna snaga. Ne moraš da igraš briljantno, ne moram uvek da budem najbolja verzija sebe da bih pobedio. Ako si slab mentalno, verovatno se nećeš izboriti sa preprekama čak i kada igraš dobro. Jaka glava osvaja slemove."

Olimpijske igre će biti održane upravo u Parizu, a tenisko takmičenje na terenima Rolan Garosa.

Kada se vratim ovde za OI, imaću ’flešbekove’ na ovaj Garos. Moje prve Igre 40 dana posle titule, mnogo se radujem tome da se borim za zlato, da donesem medalju svojoj zemlji i da igram dubl s Rafom. Da mi je neko to rekao pre, ne bih mu verovao. Stvarno će biti poseban osećaj

Karlitos je, inače, opširno pričao i na konferenciji na engleskom jeziku.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu