Nova vest
Tenis 1

30.5.2024.

13:39

Alkaras citirao Đokovića

Karlos Alkaras se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedom protiv Holanđanina Jaspera de Jonga.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Španac je slavio u četiri seta, a u sledećem kolu igra protiv Amerikanca Sebastijana Korde.

Teniser iz Mursije dao je odgovor i na pitanje koje se tiče njegovog mentalnog stanja u meču, pošto je popustio i izgubio set.

Alkaras e dotakao nedavne izjave Novaka Đokovića posle meča sa Erberom.

"Ne bih rekao da mi je pažnja odlutala, ali trebalo mi je set do set i po da se vratim u meč. Đoković je već rekao da je na kraju nemoguće ostati u istom fokusu od prve do poslednje lopte, a da nemate te negativne momente, da ste bez uspona i padova. Ali, ako to traje samo jedan meč, još bolje je ako traje samo set ili set i po. Na tome treba da radimo, da to ne traje dugo i da se vratimo što je moguće brže. Nije to dekoncentracija, već nedostatak energije. Ima situacija na grend slemu kada je teško imati taj nivo energije, tako da to treba promeniti", smatra Alkaras.

Naravno, mnoge zanima u kakvom stanju je njegova desna ruka, pošto je i dalje igrao sa steznikom.

"Moja ruka je u redu. Istina je da nisam ništa primetio oko nje, ali očigledno je da ovakvi uslovi za igru uopšte ne pomažu. Vlažnost, loptica je nekako veća, teško je kretati se, praviti vinere, poeni su sve duži. Lično, pomalo sam bio malo uplašen kako će biti sa rukom, kako će reagovati, ali sve je išlo dobro. Uspone i padove ne vezujem za stanje ruke, to je do mene, ne mogu da kažem drugačije", zaključio je Alkaras. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu