Nova vest
Tenis 36

27.5.2024.

10:20

Najveći Đokovićev kritičar zahteva teniski presedan: "Hitno ga izbacite sa RG!"

Aleksandera Zvereva oko 15 časova očekuje sudar u prvom kolu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

I dok teniski svet sa nestrpljenjem očekuje duel Saše i Rafe, ima i onih koji ne bi voleli da vide Zvereva ne samo na tom meču, već terenu uopšte.

U pitanju je kontroverzni američki novinar Ben Rotenberg koji je kritikovao direktorku turnira Ameli Morezmo i organizatore što su dozvolili Zverevu da igra dok je njegov sudski proces u toku.

Reč je o suđenju posle optužbe bivše devojke Brende Patee da ju je Zverev zlostavljao.

Ona je u jesen prošle godine tužila Zvereva za zlostavljanje u maju 2020.

"Postojala je odluka suda u Berlinu protiv Zvereva zbog optužbi, kazneni nalog od 450.000 evra, odlučio je da se žali na tu odluku. Ali dok taj prvi kazneni nalog važi, Zverev ne bi trebalo da se takmiči, na Rolan Garosu ili bilo gde. Ako krivični žalbeni postupak u Berlinu i dalje ne bude rešen do tada, Vimbldon može i treba da presudi drugačije od Rolan Garosa i da mu kaže da se kloni. Njegovo sadašnje prisustvo je mrlja na sport i ovi ogromni turniri bi bili sasvim dobri bez njega", poručio je Rotenberg na mreži X.

Stigao je i odgovor od strane direktorke Ameli Morezmo.

"Sve dok se suđenje ne završi i ne donese odluka, smatra se da je nevin i zato mu je dozvoljeno da učestvuje u žrebu. Što se tiče samog procesa, nećemo komentarisati ništa o tome, jer je suđenje u toku", pojasnila je Francuskinja. 

Podeli:

Komentari 36

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 36

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu