Nova vest
Tenis 6

26.5.2024.

14:55

Đoković dobio još jedan meč – obezbeđenje ga ne ispušta iz vida FOTO

Srpski teniser Novak Đoković pojačao je tempo na treninzima i, nakon Hamada Međedovića, savladao je i Flavija Kobolija u sparing meču.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Milan Tomić/B92.sport

Novak je u tačno predviđeno vreme (13.00) stigao na teren broj 4, gde u početku i nije bilo nešto mnogo ljudi – verovatno nisu znali da će baš na ovom stadionu trening odraditi najbolji na svetu.

Navijačima, koji su ispunili kompleks Rolan Garosa ovog prvog dana, nije trebalo mnogo vremena da shvate i nagrnu na ovaj, po kapacitetu, prilično mali teren.

Pošto je trening bio rezervisan na sat i po vremena, bilo je jasno da će Novak i Flavio nakon razmene udaraca, odigrati i sparing duel.

Đoković je bio zaista fokusiran i značajnim intenzitetom je udarao lopticu, povremeno tražeći peškir od svog fizioterapeuta, Miljana Amanovića.

Bio je krajnje ozbiljan, a u jednom momentu je čak i prigovorio Amanoviću zbog sitnice. Amanović je, dok je skupljao loptice, prišao previše blizu Novaku, koji je u tom trenutku igrao poen sa Kobolijem.

Nije ni Flavio bio previše raspoložen, pa je uz psovke na italijanskom, svom treneru zamerao jer mu ne govori šta bi tačno trebalo da ispravi kod udaraca.

Novak je Kobolija savladao relativno rutinski, štaviše ekspresno, da bi nakon toga Koboli želeo da ovaj momenat ovekoveči fotografijom sa Đokovićem, na šta je ovaj rado pristao.

Istu ideju imali su i mnogobrojni klinci, koji su na sve načine pokušavali da pozovu Novaka da dođe baš do njihove tribine kako bi dobili autogram i sliku.

Sve je to u stopu pratilo obezbeđenje, koje nije dozvoljavalo nikakav bliskiji kontakt sa Novakom, u smislu dodira i zagrljaja, verovatno poučeni iskustvom iz Rima.

Đoković do svog prvog meča ima još jedan, koji će iskoristiti za trening, a meč sa Pjerom Igrom Erberom zakazan je za utorak.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu