Nova vest
Tenis 2

22.5.2024.

13:40

"Novak čuva snagu za leto"

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, smatra da je Novak Đoković izabrao mudru taktiku ove sezone kako bi ostvario veliki cilj.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Poznato je da Đoković ima veliku želju da konačno osvoji olimpijsko zlato, a za to će imati priliku krajem jula i početkom avgusta na terenima Rolan Garosa u Parizu.

Koreča je u izjavi za Eurosport rekao da je Novak učinio sve "da ne pregori" te da mu je želja da stigne na olimpijski turnir sa optimalnim brojem mečeva.

"Meni se čini da Novak Đoković čuva energiju za leto i Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre i US Open. Mislim da veoma dobro zna da će to biti zahtevan period, tako da posmatra telo, analizira sve u glavi. Definitivno mu je neophodna dobra prva nedelja da opet uđe u formu, da stekne neki ritam, dobije taj osećaj sa lopticom i propati neko vreme na nekom od tih mečeva u kojim se možda i ne oseća tako dobro, ali mora da ih prođe kako bi mu se vratilo samopouzdanje", kaže Koreča.

Španski stručnjak kaže da ga neće zavarati to što Novak nema titulu od početka sezone, on očekuje da vidimo onog dobro poznatog Đokovića od Pariza.

"Računam na Novaka. Naravno da dobro zna kako da se ponaša na slemovima. On je branilac trofeja. Voli da igra na tom terenu na Šatrijeu, tako da nisam zabrinut za njegovu formu. Nekako sam više zainteresovan da vidim kako će se nositi sa tom situacijom kada se ne bude osećao kako želi, ali opet ne sumnjam da će biti dobar", dodao je Aleks.

I sam Novak je u Ženevi rekao da su mu u ovoj fazi neophodni mečevi. Koreča je saglasan sa time.

"Ako bude u stanju da odigra dva ili tri meča, otiće na Rolan Garos u dobroj formi i definitivno sa samopouzdanjem. Radi se i o tim momentima kako osećate lopticu, kada morate da spasite brejk poen, kada servirate za meč, kada želite da znate gde da pošaljete lopticu servisom, gde da stojite na reternu. To možda nedostaje Novaku sada na šljaci, ali kako turnir bude išao i kako se mečevi budu odvijali, biće sve spremniji", zaključio je Koreča. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu