Nova vest
Tenis 0

14.5.2024.

16:20

Festival dečijeg tenisa održan na terenima Zvezde

Više od 150 dece učestvovalo je proteklog vikenda u Beogradu na terenima Crvene zvezde u prvom iz serije "Tenis 10S Grand pri" turnira, saopštili su danas organizatori.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Teniski klub Crvena zvezda

"Sezona 'Tenis 10S Gran pri' serije turnira za 2024. namenjene za takmičare zelenog, narandžastog i crvenog nivoa u organizaciji Teniskog saveza Srbije krenula je upravo sa terena na Karaburmi, sa terena gde su teniski ponikli i stasali brojni asovi srpskog i svetskog belog sporta, od Slobodana Živojinovića, preko Jelene Janković, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog.... Prvi profi trofej u karijeri upravo je ovde osvojio i najbolji teniser svih vremena, sada vlasnik 24 gren slem titule, Novak Đoković", navodi se u saopštenju TK Crvena zvezda.

U saopštenju se podseća da se uporedo održava i otvorena škola tenisa koju besplatno realizuje TK Crvena zvezda tokom celog meseca maja.

"Prijatelj 'Tenis 10S grand pri' serijala turnira za najmladje fondacija 'Novak DJoković' takodje je bila učesnik dvodnevnog druženja i nadmetanja pripremivši i za roditelje zanimljivu podršku iz programa 'Putem šampiona'", dodaje se u saopštenju.

"Iako postoji mnoštvo različitih sportova sa kojima deca mogu i trebaju da se bave, moram istaći da je tenis fantastična opcija iz više razloga. Od toga što razvija samopouzdanje dok veštine deteta rastu i razvijaju, uče na strpljenju u današnjici koja je postala isuviše brza i nepredvidiva, do toga da je i odličan za fitnes, ali i mentalnoj fleksibilnosti i otpornosti", izjavio je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

On je istakao da tenis uči decu da uče iz svojih grešaka i kako da budu pobednik.

"Ali i kako se deca sa lakoćom i dostojanstvom nose sa gubicima i idu dalje po nove šanse i pobede. Na takmičenjima za najmladje akcenat je pre svega na druženju, na pozitivnom rivalstvu i na tome da se taj turnirski dan završi sa osmesima i zadovoljstvom. Trend koji gajimo godinama, nastavićemo da primenjujemo i ovu našu misiju razvijano na najlepši mogući način", zaključio je Vojinović.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu