Nova vest
Tenis 18

24.4.2024.

22:47

Magična Olga Danilović: Od 3:6, 0:4 i četiri spasene meč lopte – do pobede

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović napravila je u Madridu jedan od najvećih podviga u karijeri.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO/RicardoxLarreina

Olga je već u prvoj rundi Mastersa u španskoj prestonici bila na ivici da ispadne u duelu sa Klarom Burel, ali je uspela da napravi verovatno i najveći preokret u karijeri i prođe dalje (3:6, 7:6, 6:4).

Francuskinja je posle nešto više od pola sata igre osvojila prvi set rezultatom 6:3, da bi potom furiozno ušla u drugi osvojivši uvodna četiri gema.

Iz onoga što bi za mnoge bila bezizlazna situacija, 122. teniserka sveta je uspela da dođe do preokreta. U narednom servis gemu Burel je vratila jedan brejk zaostatka, da bi pri rezultatu 5:3 i servisu 44. na svetu uspela da spasi prvu meč loptu i napravi još jedan brejk.

Uspela je da izbori taj-brejk, izvuče se na još tri meč lopte i potom slavi posle sat i 16 minuta igre u drugom setu za 1:1 u ukupnom rezultatu.

Ostavilo je to traga na Burel, koja u setu odluke nije osvojila niti jedan servis gem. Da je Olga bila skoncentrisanija, mogla je i ranije da završi meč. Srećom po nju, u gemu odluke je još jednom oduzela servis protivnici i prošla dalje posle dva i po sata igre.

U narednoj rundi će igrati protiv američke teniserke Danijele Kolins.

Podeli:

Komentari 18

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tesla tužio Teslu

Američka kompanija tvrdi da je indijska firma nastavila da koristi ime "Tesla" u reklamama za svoje baterijske proizvode i pored toga što ih je proizvođač automobila pismeno upozorio da to ne čine.

B92

8:05

2 h

Novo Sport Video Menu