Nova vest
Tenis 18

24.4.2024.

22:47

Magična Olga Danilović: Od 3:6, 0:4 i četiri spasene meč lopte – do pobede

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović napravila je u Madridu jedan od najvećih podviga u karijeri.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO/RicardoxLarreina

Olga je već u prvoj rundi Mastersa u španskoj prestonici bila na ivici da ispadne u duelu sa Klarom Burel, ali je uspela da napravi verovatno i najveći preokret u karijeri i prođe dalje (3:6, 7:6, 6:4).

Francuskinja je posle nešto više od pola sata igre osvojila prvi set rezultatom 6:3, da bi potom furiozno ušla u drugi osvojivši uvodna četiri gema.

Iz onoga što bi za mnoge bila bezizlazna situacija, 122. teniserka sveta je uspela da dođe do preokreta. U narednom servis gemu Burel je vratila jedan brejk zaostatka, da bi pri rezultatu 5:3 i servisu 44. na svetu uspela da spasi prvu meč loptu i napravi još jedan brejk.

Uspela je da izbori taj-brejk, izvuče se na još tri meč lopte i potom slavi posle sat i 16 minuta igre u drugom setu za 1:1 u ukupnom rezultatu.

Ostavilo je to traga na Burel, koja u setu odluke nije osvojila niti jedan servis gem. Da je Olga bila skoncentrisanija, mogla je i ranije da završi meč. Srećom po nju, u gemu odluke je još jednom oduzela servis protivnici i prošla dalje posle dva i po sata igre.

U narednoj rundi će igrati protiv američke teniserke Danijele Kolins.

Podeli:

Komentari 18

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Ima li igara posle smrti?

Jedan korisnik platforme Steam nedavno se raspitivao oko mogućnosti da svoju kolekciju igara na ostavi nekome nakon svoje smrti koristeći testament.

HCL

21:19

6 h

Novo Sport Video Menu