Nova vest
Tenis 0

24.4.2024.

19:25

Švarcman i Taunsend u Izvršnom odboru Novakove PTPA

Izvršni komitet PTPA, organizacije koju je pre četiri godine oformio Novak Đoković, jači je za dva nova člana.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Objavljeno je da su članovi ovog tela PTPA postali argentinski teniser Dijego Švarcman, te američka teniserka Tejlor Taunsend.

Oni će na tim pozicijama zameniti Džona Iznera i Paulu Badosu.

Švarcman je rekao da je to učinio jer "želi da se glasnije čuje stav igrača iz Južne Amerike".

"Uzbuđen sam zbog saradnje sa PTPA i što ću moći da širim pozitivne promene i služim kao glas latinoameričkih tenisera i svih ostalih kolega. Videli smo značajne napretke i prilike koje su stvorile igračke asocijacije u drugim globalnim sportovima, tenis zaslužuje sličnu podršku, posebno jer plovimo u nečem što bi mogla da bude nezapamćena era promena u sportu. Snažno verujem da je naš kolektivni glas važniji nego ikad pre i poput Tejlor, posvećen sam predstavljanju i primeni jedinstvenih iskustava, mišljenja, ideja i potreba u svojoj novoj ulozi", poručio je Švarcman.

S druge strane, Tejlor Taunsend je rekla da je ona od početka uz PTPA.

"Podržavala sam PTPA od osnivanja i čvrsto verujem u potrebu nezavisnog, igračkog tela koji je posvećen našim najboljim interesima. Ovo je ključni momenat za tenis, od suštinskog je značaja za igrače da imaju ujedinjen glas i mesto za stolom jer smo pred prilikama i izazovima. Spremna sam da se sa Dijegom priključim Izvršnom komitetu i budem glas stotina igrača širom sveta u ovom kritičnom trenutku", poručila je Taunsendova.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu