Nova vest
Tenis 9

21.4.2024.

9:00

"Promena trenera neće Novaku doneti mnogo"

Rik Maći, nekadašnji trener Serene Vilijams, smatra da promena trenera neće doneti mnogo Novaku Đokoviću.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Victor Joly / DPPI

Najbolji teniser sveta je nedavno prekinuo dugogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem.

Potom je sa njim u Monte Karlu, gde je stigao do polufinala, Bio bivši selektor Dejvis kup tima Srbije, i višestruki grend slem šampion u dublu, Nenad Zimonjić.

Novak je tokom dana potvrdio da neće igrati na Mastersu u Madridu, a Maći smatra da će najviše sve zavisiti od Novaka.

"Trenutno, ne verujem da trener može da stvori takvu razliku. To je jednako onome kada je Serena Vilijams već imala 12 slemova u tek onda je angažovala trenera. Može da vam pomogne što se tiče motivacije i strategije. Ali slušajte, novak je na trećoj bazi. On se zaputio kući. Ne verujem d trener može da donese veliku razliku", rekao je Maći.

Poznati stručnkak dodaje da to ipak može da ima određenog značaja.

"U redu je ako su u pitanju male, suptilne stvari, koje vas mogu dovesti do nečega, jer se radi o ključnim momentima, posebno u muškom tenisu. Poznaje momka kog je izabrao za trenera. Oni se vraćaju u neko prošlo vreme i na kraju svega on je taj koji povlači okidač. Tako da sve zavisi od njega i ako ostane zdrav, mislim da može do još nekoliko grend slem titula", dodao je Maći.

Zanimljivo je i kako je 69-godišnji Maći reagovao na pitanje kako bi se ponašao da je on trener Novaka.

"Pre svega, on je taj koji bi morao da me pita, onda bismo imali dug razgovor jer morao bih da znam šta tačno želi od trenera. Jer ja ne putujem. Uvek kažem da bih pre da napravim tim u boksu, nego da sedim u boksu. To je do strategije. U pitanju je motivacija. Tehnički ili biomehanaički, neće ništa promeniti. Ako bi me pitao, definitivno bih bio uključen, ali ne bih putovao. Možda jedino na grend slem, ali ja sam taj koji vodi posao, dajem 50 sati nedeljno časova ljudima na profi turu, deci, odraslima i želim to da radim", zaključio je Maći, koji je radio i sa Venus Viliams, marijom Šarapovom, Dženifer Kaprijati i Endijem Rodikom. 

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu