Nova vest
Tenis 1

17.4.2024.

19:05

De Minor: Imao sam sreće što sa Rafom nisam igrao pre na šljaci

Aleks de Minor imao je tu čast da bude verovatno poslednji protivnik Rafaela Nadala na turniru u Barseloni.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Felipe Mondino/IPA/SIPA

Španac, koji je takmičenje osvajao 12 puta, poražen je u šesnaestini finala sa 7:5, 6:1 i tako se oprostio od jednog od turnira koji su mu bili najuspešniji u karijeri.

Nadal, koji je ovo takmičenje godinama unazad koristio da tempira formu pred Rolan Garos, ispraćen je sa terena aplauzom protivnika i ovacijama, a ostaće upisano da je u Barseloni imao skor 72-5.

Po završetku susreta, De Minor nije krio zadovoljstvo zbog druge pobede nad Nadalom u pet mečeva i prve na šljaci.

"Bilo je ovo izuzetno iskustvo. Kada je objavljen žreb, nisam bio oduševljen što mogu da igram sa Rafom, ali promenio sam gledište. Shvatio sam da mi je to životna prilika. Srećan sam što sam pobedio", rekao je Australijanac.

On je postao i prvi Australijanac koji je pobedio Nadala na šljaci.

Novinar se našalio sa njim i rekao mu da je u ovom trenutku najnepopularnija osoba u Barseloni.

"Sve što mogu da kažem jeste da sam imao mnogo sreće da sa Rafom nisam igrao nekoliko godina ranije na šljaci. Tada bi bio sasvim drugačiji rezultat", poručio je De Minor. 

De Minoru je rekao i da mu je pomalo žao što se za Nadala sve ovako završilo.

"Znao sam da će ovo biti poseban meč, ni nalik nekim ranijim sa Rafom. Trudio sam se da igram kao nikad pre, ali nije uopšte bilo lako. Zadovoljan sam kako je sve išlo, ali sam pomalo i tužan jer niko ne želi da Rafa prestane da igra. Za svakog tenisera, posebno u mojoj generaciji, Rafini kvaliteti su nešto što želi da se kopira još u ranom uzrastu. Njegov stav, mentalna snaga, izdržljivost u svakom meču, to je nešto čega smo bili svesni još kao deca. Plan je bio da se držim što je moguće duže sa njim, ali to nije lako zbog svega što je radio do sada. Video sam ga kako osvaja grend slemove, on je neko veoma poseban u mom životu, karijeri i u svetu tenisa", zaključio je De Minor. 

On će u osmini finala igrati sa boljim iz okršaja Danijela Altmajera i Artura Fisa. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu