Nova vest
Tenis 0

15.4.2024.

18:11

Završen serijal UTR pro turnira na terenima TK Crvena zvezda

Na terenima TK Crvena zvezda odigrana su tri UTR pro turnira sa ukupnim nagradnim fondom od 75.000 dolara.

Izvor: TKCZ

TKCZ

Već na samom početku prve takmičarske nedelje koja je startovala 1. aprila videlo se da će se u narednih 15 dana na terenima TK Crvena zvezda gledati izuzetan tenis.

Prvi turnir bio je u znaku ženskog tenisa. Igralo je 20 teniserki iz 11 zemalja sveta, sa  WTA rangom do 250. mesta. One su se borile se za prvo mesto i nagradu od 3.600 dolara.

Ukrajinka Oleksandra Oljinikova uspela je u finalnom meču da posle tri seta i četiri sata izuzetne borbe savlada mladu srpsku teniserku Nataliju Senić 6:7, 6:3, 6:3.

TKCZ

Odmah po završetku prvog turnira usledila je nedelja u kojoj smo istovremeno gledali i muški i ženski UTR pro turnir  (8–14. aprila).

Kvalitet takmičara ni ovaj put nije izostao, pa se 40 žena i muškaraca borilo za ukupan nagradni fond od 50.000 dolara.

O renomeu i popularnosti turnira govori i podatak da su na ovim takmičenjima protekle nedelje učestvovali tenseri i teniserke iz 18 zemalja sveta.

U drugoj nedelji šampionski pehar osvojila je Bugarka Julija Terziska, koja je trijumfovala u tri seta protiv Natalije Senić 7:6, 2:6, 7:5. Naša teniserka je i ove nedelje bila na korak od osvajanja takmičenja i uprkos dugoj i fantastičnoj borbi poražena u finalu.

TKCZ

U muškom finalu opravdano su se našli srpski teniser Stefan Popović, član TK Crvena zvezda, i reprezentativac BiH i još jedan izuzetan igrač iz TK Doboj Andrej Nedić.

Posle duge borbe i mnogo prevrata u trećem setu Nedić je uspeo da osvoji pobedničko postolje, uz rezultat 6:4, 2:6, 6:4.

TK Crvena zvezda bila je organizator UTR pro turnira po 16. put.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu