Nova vest
Tenis 27

14.4.2024.

8:30

Rud: Ako vidite da su mnogi pobedili Đokovića…

Norveški teniser Kasper Rud kaže da je u meču protiv Novaka Đokovića više verovao u sebe nego ranije.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Rud je slavio u polufinalu Monte Karla sa 6:4, 1:6, 6:4, ostvarivši tako prvu pobedu nad Novakom u šest međusobni duela.

"Fantastično je. Znate, to je, u mojim očima, jedan od najvećih igrača svih vremena pokušava da pobedi. Uradio sam to. Pamtiću, nadam se da ću svojoj deci i unucima moći da kažem da sam pobedio Novaka bar jednom. To je fantastičan osećaj. Još uvek je u dobroj formi i igra fantastičan tenis. Uvek je zabavno igrati protiv njega, to je jedan od najtežih izazova u sportu. Veoma sam ponosan i srećan", rekao je Rud.

Đokovića je nedavno u Indijan Velsu izbacio Luka Nardi, a ove sezone još ne zna za titulu.

Rud kaže da je bio svestan Novakove ranjivosti, ali i ne baš sjajnim rezultatima u Monte Karlu poslednjih godina.

"Novak je Novak. On je čovek. Ponekad ne izgleda tako, ali je kao svi ostali. Mislim da me je motivisalo i malo pomoglo što sam u mislima imao to da je izgubio od Luke Nardija u Indijan Velsu. Tamo je pokazao da je ponekad ranjiv. Ne mnogo puta u godini, ali u nekoliko dana jeste. Na moju sreću, uspeo sam da u završnici trećeg seta verujem više u sebe nego ranije. On nije imao savršen rekord do ove godine, tako nekako funkcioniše tenis. Dobar balans. Ako vidite da je neko početkom godine prošao zaista dobro, teško je igrati sa njim. Vau, ovog momka je skoro nemoguće pobediti. Ali ako vidite da su ga mnogi igrači pobedili ranije, vi verujete malo više u sebe", dodao je on.

Rud će u finalu od 15.00 igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Podeli:

Komentari 27

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu