Nova vest
Tenis 8

13.4.2024.

21:10

Nadal protiv Italijana u prvom kolu u Barseloni

Rafael Nadal je saznao ime prvog protivnika na turniru u Barseloni.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Organizatori turnira koji se se odžati od 15. do 21. aprila obavili su žreb, a Nadal, koji je ovo takmičenje osvajao čak 12 puta na teren će u utorak, 102 dana posle meča četvrtfinala u Brizbejnu, poslednjeg zvaničnog meča iz ove godine.

Njegov protivnik biće Italijan Flavio Koboli, 63. na ATP listi.

Prema žrebu, Rafa bi mogao da naiđe na prepreku u vidu trećeg nosioca, Aleksa de Minora, koji je u petak u četvrtfinalu u Monte Karlu izgubio od Novaka Đokovića.

Prođe li i tu prepreku, Rafa bi išao najverovatnije na Francuza Artura Fisa, koji je 16. nosilac. 

Prema žrebu moglo bi da se dogodi da u polufinalu igra sa prvim nosiocem, Karlosom Alkarasom, a u finalu protiv Andreja Rubljova.

"Srećan sam što sam ovde, naravno, Barselona je grad koji mi je doneo mnogo radosti i gde sam proveo veliki period svog života. Teniski klub Barselona je moj klub, uživam već nekoliko dana ovde. Poslednje dve godine imao sam malo turnirskih dana, tako da je druženje sa ljudima ovde i treniranje pravo zadovoljstvo. Čestitan Davidu Fereru i organizatorima jer su uradili sjajan posao. Na turniru su odlični igrači i organizacije je kao i uvek besprekorna", izjavio je Nadal na ceremoniji žreba. 

Zanimljivo je da je on tokom dana odigrao trening set protiv Rusa Andreja  Rubljova i dobio ga rezultatom 6:1.

Što se tiče Karlosa Alkarasa, on je na startu slobodan, a u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Luke van Ašea i Džidžena Dženga.

Dušan Lajović na startu za protivnika ima igrača iz kvalifikacija.

Nagradni fond turnira Sabadelj open u Barseloni je 2,94 miliona evra. 

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu