Nova vest
Tenis 12

9.4.2024.

8:45

Turnir na kom bi Janik mogao da okonča Novakovu eru – prijavljen i Nadal

Organizatori Mastersa u Rimu objavili su listu potencijalnih učesnika za 81. izdanje tog turnija iz serije 1000.

Dušan Đukanović
Profimedia

Među njima se nalazi i ono šestostrukog šampiona u italijanskoj prestonici, što je najuspešniji turnir na šljaci za Novaka Đokovića.

Ono što bi moglo da obraduje tenisku javnost jeste što je među prijavljenima i rekorder sa 10 titula na "Foro Italiku" – Rafael Nadal.

Nadal ima zaštićen renking, ali njegovo pojavljivanje na spisku nije garancija učešća (što važi i za ostale), kao što smo videli nedavno pred početak turnira u Monte Karlu. Španac bi trebalo da se vrati na turniru iz serije 500 u Barselonu, ali posle svega što se izdešavalo ko može da tvrdi da će se to i dogoditi.

Osim njih dvojice, tu su doslovno svi najbolji teniseri sveta – Janik Siner, Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Holger Rune, Hubert Hurkač, Grigor Dimitrov, Kasper Rud, Aleks De Minor, Stefanos Cicipas... Ukoliko svi budu i igrali, očekuje nas sjajan turnir u Rimu.

Kada je reč o srpskim teniserima, prijavljeni su i Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, dok će Hamad Međedović tražiti put do glavnog žreba kroz kvalifikacije.

Na ovom turniru bi prvo mesto od Đokovića mogao da preuzme Janik Siner. Italijan će po prvi put u 2024. godini igrati pred domaćom publikom. U ovom trenutku je razlika između njih dvojice tek nešto više od hiljadu poena, te će i rezultati u Monte Karlu imati velikog udela u tome. Naravno, pod pretpostavkom da to ne uradi prethodno na Mastersu u Madridu.

Titulu u Rimu brani Danil Medvedev, a nagradni fond na turniru koji se igra od 8. do 19. maja je 7,877,020 dolara.

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

11 h

Novo Sport Video Menu