Nova vest
Tenis

Sreda, 06.12.2023.

10:20

"Rafa će morati poput Federera"

Rafael Nadal je nedavno objavio da se vraća na teren posle pauze od 11 meseci.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Španski teniser će igrati prvo u Brizbejnu, a potom na Australijan openu, gde je osvojio pehar 2022. godine.

Mnogi su nestrpljivi da vide kako će Rafa igrati na povratku posle problema sa stopalom i povredom kuka.

Nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Francuske, Sebastijan Grožan, smatra da će Nadal morati da "prepiše" nešto od starog rivala, Rodžera Federera, koji je takođe bio u sličnoj situaciji 2016. godine.

"Ja sam veliki navijač Rafe, dopada mi se kao šampion i kao čovek tako da sam oduđevljen što se vraća. To je dobar znak, zaista dobar. Jedva čekam da ga ponovo gledam kako igra. Videćemo kako se oporavlja, kako trenira", rekao je Grožan.

Francuz, koji je u karijeri četiri puta stizao do polufinala na grend slemu, svestan je da Nadal, koji je pao van 600 najboljih na ATP listi, neće imati lak posao.

"Ako je već objavio povratak na teren u Brizbejnu i Melburnu, to je zato što je na fizičkom nivou dobro. Ovakvi šampioni, kada se vrate na takmičenje, pronalaze ritam. Federer je to uradio posle Vimbldona 2016. godine. Koleno, operacija, šest meseci pauze i posle toga je osvojio Australijan open i Vimbldon 2017. godine", podvukao je Grožan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu