Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.12.2023.

17:45

Italijan upozorava: Ne vraća se Rafa da bi imao oproštajnu turneju

Rafael Nadal je nedavno najavio da će se početkom 2024. vratiti na teren.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Italijan upozorava: Ne vraća se Rafa da bi imao oproštajnu turneju
Foto: Profimedia/Frank Molter/Alamy Live news

Španski teniser i nekadašnji broj jedan svetskog tenisa, igraće prvo na turniru u Brizbejnu, pre nego što se pojavi na prvom grend slemu sezone, Australijan openu.

Rafa je u poslednje tri nedelje, kako se navodi u brojnim izveštajima, trenirao veoma dobrim intenzitetom i smatra se spremnim za povratak takmičenju.

Istina ne sa pozcije na kojoj po kvalitetu zaslužuje da bude, već sa 664. mesta, što je posledica pada i dugog neigranja.

Za Nadala je najvažnije da je zdravstveno sve u redu, a nekada 12. teniser sveta, Italijan Paolo Bertolući, upozorava da Nadal ne planira da igra samo "turistički".

"Siguran sam da će kao i uvek imati veliku želju da se takmiči i pobeđuje protovnike. Igrač poput njega se ne vraća da bi imao oproštajnu turneju. Turniri neće biti podijumi da se pokupe poslednji aplauzi i kaže zbogom mnogim navijačima", kaže Bertolući.

On dodaje da je Nadal sigurno sve dobro i pažljivo isplanirao.

"Mnogi su radoznali zbog njegovog povratka na teren. Navikao je da obara mnoge rekorde, možda želi da pomeri granice svoje legende. Izabrao je Australiju za povratak, ali verujem da to sve samo deo njegovog ciljanog programa kroz specifične testove, koji su opravdali tu odluku. Sve to bi trebalo da mu omogući da bude u dobroj kondiciji za turnire na šljaci u maju i junu", zaključio je Bertolući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu