Novak Đoković

"Đoković nas tri dana vezao lisicama i čupao nam nokte"

Novak Đoković iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u karijeri, sa četiri finala grend slema i tri osvojena najveća trofeja, uz Završni masters u Torinu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Međutim, to nije bilo dovoljno da bude nominovan za najboljeg tenisera u 2023. godini, u izboru ATP organizacije.

Ali jeste nominovan Goran Ivanišević, njegov trener, koji je u intervjuu za sajt "We are tennis" govorio o odnosu sa srpskim teniserom.

"Kakav je Novak? Opisao bih ga kao direktora neke korporacije. Uspesi su ga izdvojili od drugih, ali zavisi od profita. Kao što gubici utiču na kompaniju, tako utiču i na njega. Ako gubi, pada mu tržišni udeo i pada na lestvici. A Đoković, kao i svaki vrhunski teniser, to teško podnosi“, rekao je Ivanišević.

Potom je kroz šalu odgovorio na pitanje kakav je odnos kada Đokoviću ne ide dobro na terenu.

"Nije lako sa njim, pogotovo kad mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte… Puno je toga o čemu ne mogu da pričam. Ali tu smo, još uvek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovek u godinama i morao bih više da pazim na njega".

Ivanišević je istakao da se divi Đokoviću na njegovoj gladi za pobedama i u 36. godini.

"Stalno radi na tome da bude bolji. To je za mene kao trenera, ali i za ostatak tima, dobra i loša stvar. Bitno je popravio svoje voleje, generalno je jako popravio igru na mreži. Teško ga je proći, a ranije nije bilo tako. Sada zna šta radi napred. Puno, puno jače udara forhende“, rekao je Ivanišević i dodao:

"Ljut sam na njega samo ako nekada bez razloga viče na nas, ali znam da nije lako da se nosi sa porazom. On se bori sam sa sobom. Jasno mi je da mu nije lako da se motiviše jer je već osvojio sve, ali baš uvek uspe da pronađe motivaciju", rekao je Đokovićev trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.