Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.12.2023.

09:13

Amerikanac želi "reviziju" tenisa: Ne bi bilo ludog rasporeda

Sve se više priča u teniskim krugovima o revolucionarnim promenama u "belom sportu".

Izvor: MT

Autor: MT

Amerikanac želi
EPA-EFE/ANDRES MARTINEZ CASARES

Spominje se upliv novca iz Saudijske Arabije, a spominje se i pravljenje odvojene, premijum turneje, u kojoj će igrati samo najbolji teniseri.

O tome je pričao i direktor Australijan opena Kreg Tajli.

"Premijum turneja za budućnost sporta je na stolu već nekoliko godina. Motivacija i aktiviranje sporta da se na njega gleda otvorenije je nešto što se dešava, uzbudljivo je", rekao je Tajli i dodao:

"Postoje pokušaji već godinama da se to uradi, ali Grend slemovi su bili izuzetno dobri u ovom (premijum) okruženju i nastavljaju da rade dobro, a to su periodi u godini kada se igrači ‘mobilišu’, jer je to mesto gde je moguće zaraditi najviše novca".

Deseti teniser sveta Tejlor Fric vidi mnoge prednosti od prelaska na elitnu turneju, nalik onoj u golfu (PGA Tour). U tom slučaju, najbolji na svetu bi igrali samo Grend slemove i masterse.

"To je zaista dobra ideja i mislim da bi trebalo da imamo odvojene turneje. Ako ste na glavnoj, vrhunskoj turneji, trebalo bi da igrate na svim velikim događajima. Možete imati 14 takmičenja i to bi tenis učinilo lakšim za navijače, jer sve što treba jeste da obratite pažnju na te turnire. Nema ljudi koji dobijaju ‘tonu’ poena između turnira, kao što su turniri iz serije 250 i 500 i pre svega nema ludog rasporeda za nas igrače", rekao je Fric.

Sastanak najviših teniskih tela, ipak, neće biti održan u Melburnu početkom godine, tako da cela ova priča i dalje postoji samo u domenu teorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu