Nova vest
Tenis

Subota, 02.12.2023.

16:35

"Siner? Budućnost je sada"

Trejsi Ostin, bivša šampionka US Opena, oduševljena je igrama Janika Sinera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Amerikanka je u kolumni za Tenis magazin pohvalila Italijana koji je godinu završio uz skor 65-14 i kao četvrti na svetskoj listi.

Ona je poručila kako je Siner napredovao daleko brže nego što je očekivala.

"Nekoliko godina zvala sam Janika Sinera budućnošću tenisa. U 2023. smo otkrili da je ta budućnost sada", poručila je Trejsi.

Teniser iz Južnog Tirola je ove godine prvi put igrao u polufinalu grend slema, na Vimbldonu, gde je izgubio od Novaka Đokovića.

"Ovo je bila godina Sinerovog proboja u elitu. Na Vimbldonu, bio je u prvom grend slem polufinalu. U Torontu, osvojio je prvu masters titulu. Na ATP finalu, prva pobeda protiv Đokovića. I na sve to, 3:0 u Dejvis kupu, vodio je Italiju do prve titule od 1976. godine. To je 25 godina pre nego što je on rođen", dodala je Ostinova.

Primetila je da je napredovao i u mnogim elementima igre.

"Napredovao je u svim kategorijama ove godine. Ranije, bilo je nezaboravnih mečeva kada je bio za malo kratak. Oduvek je bio neko ko napada lopticu, ko igra bez straha, sa mentalitetom skijaša. Postao je stalniji, ima bolji slajs bekhend, volej i servis. Mnogo zasluga ide na račun napornog rada sa trenerima Simoneom Vanjocijem i Darenom Kejhilom. Lepo je videti kako je sve to uspeo da ujedini", zaključila je bivša američka teniserka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu