Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.11.2023.

17:00

"Vreme Rafaela Nadala je prošlo"

Rik Maći, nekadašanji trener sestara Vilijams, smatra da je vreme Rafaela Nadala prošlo.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Američki stručnjak je ubeđen da španski teniser neće biti kandidat za grend slem titule naredne godine, pa čak ni na njemu omiljenom Rolan Garosu.

Nadal bi na teren trebalo da se vrati u januaru, u Australiji, posle problema sa povredom kuka zbog kojeg ga nije bilo na terenu od prošle zime.

"Što se tiče povratka Nadala, kako ste stariji, gubite pokretljivost i ljudi se ne plaše jer znaju da ste ranjivi. Nema tako mnogo razlike među momcima na vrhu i onih koji su odmah iza, i kada znaju da imaju šansu, to je sasvim druga stvar, čak i na šljaci", smatra Maći.

Bez obzira na sve, bivši trener Endija Rodika i Marije Šarapove kaže da je Nadal, bez obzira na sve, ipak i dalje najbolji na šljaci, ali sada će biti drugačije.

"Ranije kada ste igrali protiv Rafe, on je na Rolan Garosu imao skor 112:3, meč je bio gotovo i pre nego što je počeo. Znali ste da nećete moći da ga pobedite. Sa svim tim, želim Rafi sve najbolje, ali on nije na istom nivou na kom je bio pre i zato ne verujem da je kandidat da osvoji grend slem", zaključio je Maći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu