Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.11.2023.

17:35

Zverev podržao Hjuita: Kad će početi da nas slušaju?

Aleksander Zverev deli mišljenje bivšeg broja jedan, Australijanca Lejtona Hjuita u vezi sa formatom Dejvis kupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zverev podržao Hjuita: Kad će početi da nas slušaju?
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Poznato je da Hjuit nije pobornik novog sistema po kom se igra i gde nema mečeva kod kuće i na strani, koji su bili jedna od najvažnijih stvari u popularnom takmičenju.

Lejton je nedavno na finalnom turniru u Malagi imao niz zamerki, iako je njegov tim stigao do finala gde je sa 2-0 poražen od Italije.

"Nema više domaćin i gost, nema mečeva u tri dobijena seta, tako da nije idealno. Igramo na podlozi od koje mi je iskreno muka. To nije Dejvis kup, jer bi trebalo da se igra na šljaci, travi, spoljnim elementima. Frustrirajuće je što više nemamo različite podloge na Dejvis kupu, pogotovo u velikim mečevima", rekao je Hjuit.

Zverev je istog mišljenja, a praktično je i on potvrdio da niko iz ITF nije konsultovao igrače šta misle o novom formatu takmičenja.

"Kada će sportske i teniske federacije konačno početi da slučaju nas igrače i što je još važnije, žive legende našeg sporta, koji su apsolutno sve dali za Dejvis kup i ono što je on bio?", upitao je Zverev na društvenim mrežama.

Potom je dodao i da se treba vratiti na stare pozicije.

"Dejvis kup je jedno od najstarijih takmičenja ne samo u tenisu, već u sportu uopšte. Vratite stari Dejvis kup", poručio je teniser iz Hamburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu