Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.05.2022.

16:40

Nadal o odluci Vimbldona: Nekorektno prema kolegama

Rafael Nadal se posle pet nedelja pauze zbog povrede rebara ove nedelje vraća na teren.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal o odluci Vimbldona: Nekorektno prema kolegama
Foto: Profimedia

Španac će igrati pred svojom publikom, na Mastersu u Madridu, gde neće imati nimalo lak posao da dođe do titule.

Rafu su po dolasku u Madrid, na prvom suočavanju sa medijima, naravno pitali i šta misli o odluci Vimbldona da zabrani igranje igračima i igračicama iz Rusije i Belorusije.

"Da vidimo da li možemo nešto da odlučimo povodom ovog pitanje. Mislim da je to vrlo nekorektno prema koji kolegama, oni nisu ništa krivi zbog toga što je rat. Jako mi je žao zbog njih i želeo bih da se ovo nije dogodilo. Na kraju, tako je kako je. Kada vlade odrede mere, mi moramo da ih pratimo. U ovom slučaju, Vimbldon je taj koji je doneo odluku bez da je morao. Grend slemovi su turniri koji nose najviše bodova", kaže Nadal.

Za njega je najvažnije da se oporavio od povrede koju je zadobio na mart u Indijan Velsu.

"Da budem iskren, oporavio sam se od povrede. Tenis i pripreme su dve različite stvari, oni koji su imali polomljeno rebro znaju koliko te to ograničava. Imao sam problem i da zaspim prvcih par nedelja zbog tog bola. To je povreda koja mi nije dozvolila ništa da radim, boli čak kada radim i obične vežbe", otkrio je Nadal.

Rafu su pitali i šta misli o najavljenim merama iz ATP i WTA koje se tiču pooštravanja politike prema igračima koji ne pošruju fer-plej kodeks.

"Vremena se menjaju, ljudi takođe. Postoje granice koje se ne smeju preći. Posebmo koje se tiču sakupljača loptica i sudija. Sankcije su bile i lake s obziro šta se dve deševalo. Poslato nam je pismo pre nekoliko nedelja u kojem nam je poručeno da će ekstremno popnašanje biti drastičnije kažnjeno. Razumem da možeš da polomiš reket iz frustracije, ali postoje granice", dodao je Španac.

Na kraju tome kakve su mu šanse u Madridu, rekao je kratko:

"Biće to teška nedelja, stvari teško da mogu da budu savaršene", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve