Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.04.2022.

13:15

Ništa od Novakovog novog preokreta – Rubljovu titula u Beogradu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da po treći put u karijeri osvoji Srbija open.

Izvor: MT

Autor: MT

Ništa od Novakovog novog preokreta – Rubljovu titula u Beogradu!
Foto: Starsport/Serbia Open

Srpskio as je u finalu izgubio od osmog igrača planete Andreja Rubljova – 6:2, 6(4):7, 6:0.

Novak nije mogao da po četvrti put na turniru stigne do preokreta, kao što je to činio u duelima sa Laslom Đereom, Miomirom Kecmanovićem i Karenom Hačanovim.

Publika, njih oko 8.000, na Dorćolu je mogla da uživa u tenisu dvojice Top 10 tenisera, a "osvetu" za poraz na Završnom mastersu prošle sezone, servirao je Rus.

Rubljov je tako stigao do 11. titule u karijeri, treće u ovoj sezoni, nakon onih u Marseju i Dubaiju.

Takođe, ovo je je tek 12. put da je Novak u svojoj karijeri set izgubio sa nulom.

Prvi poen na meču, u kojem je bilo 20 udaraca, bila je samo najava tenisa kakvog smo gledali ovog popodneva.

Uvodni gemovi bili su relativno lagani za servere, a prvu brejk šansu Novak je propustio u četvrtom gemu.

Rubljov je istu priliku dobio u narednom i bio je uspešniji od rivala. U svom stilu, iz forhenda, mučio je Đokovića.

Rus je ubrzo potvrdio, a onda i nakon duple servis greške stigao još jednom do brejka, kojim je prvi set praktično bio odlučen.

Novaka je mučio bekhend, Rubljov je čistio linije svojim razornim udarcima i tako posle 35 minuta poveo na ovom susretu.

Baš kao i na prethodnim susretima, Novak je delovao mnogo bolje na početku drugog perioda.

Siguran servis gem, a onda i prvi brejk na meču za srpskog tenisera. Podigao je intenzitet igre, forsirao bekhend protivnika, a gem je okončao dobrim volejem.

Nešto bolja igra nije dugo trajala, pošto je Rus odmah u narednom stigao do ribrejka. Nekoliko lakih grešaka Đokovića skupo su ga koštale.

Igrači su stabilizovali servis nakon tih oscilacija, sve do devetog gema, kada je Rubljov izborio igru na razlike. Ipak, Novak je odbio taj nalet.

Usledio je najduži gem na meču, u kojem je Novak propustio dve set lopte. Rus je preživeo i najavio dramatičan finiš ovog perioda.

Đoković se sa istim problem susreo u svom servis gemu, nekako je odoleo, a onda u narednom, imao još tri set lopte. Tada se opet provukao Rubljov i obezbedio taj-brejk.

Ovaj odlučujući gem bolje je započeo Novak, brzo stigao do 3:0, a toliku prednost sačuvao je do kraja i posle jednog časa i 19 minuta igre, iskoristio ukupno sedmu set loptu, 7:4.

Mogao je Novak na krilima dobre igre sa kraja drugog seta da istom merom započne i odlučujući. Ipak, Rubljov je spasao dve brejk lopte.

Rus je identičnu šansu imao u narednom i nakon nadmudrivanja na mreži, bio uspešniji, te je tako prvi zadao udarac u trećem setu.

Andrej se na tome nije zaustavio, iskoristio veliki pad u igri, možda i u fizičkoj spremi, te sa još dva brejka u potpunosti slomio Đokovića, te tako nasledio Matea Beretinija na tronu.

Tok meča pratili ste u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve