Novak Đoković

"Šampione kao što je Novak ne nalaziš pored puta"

Aleksander Zverev, jedan od najtalentovanijih mladih igrača današnjice, rekao je da će se teško ponoviti šampioni kakvi su Novak Đoković i Rodžer Federer.

ĐNIzvor: B92 Nemačka
Podeli
EPA/CLAUDIO ONORATI
EPA/CLAUDIO ONORATI

“Nemački tenis nikada lošiji”

Otkad se pojavio na ATP turu, od 20-godišnjeg momka iz Hamburga očekuje se da nasledi aktuelnu generaciju i postane prvi na svetu.

“Tenis u Nemačkoj nikada nije bio na nižem nivou. Imali smo Borisa Bekera, Majkla Štiha, Štefi Graf… Zato mnogi očekuju da imamo osvajača Grend slema”, naveo je Zverev.

Zverevu predviđaju svetlu budućnost, a on ističe da su sjajni rezultati aktuelne generacije resultat ogromnog rada koji su uložili u prošlosti.

“Veoma je teško shvatiti mlade igrače, ali sa mnom nije takav slučaj jer sam oduvek znao zašto treniram i zbog čega se takmičim. Pritisak dolazi od medija koji uvek pokušavaju da pronađu novog Novaka Đokovića ili Rodžera Federera, ali takvi šampioni se ne pronalaze pored puta”, rekao je Zverev.

Nemac je potom objasnio šta je potrebno da biste bili u vrhu.

“Radili su ceo život kako bi postali ono što jesu, a mi pokušavamo isto. Ima mnogo momaka koji igraju sjajan tenis – Kirjos igra odlično kada je ozbiljan, Tim je mnogo napredovao u poslednje tri godine…”, dodao je.

On je pohvalio Federera koji mu jedan od idola.

“Uvek pokušava da nam pomogne i ja slušam njegove savete. Pomogao mi je na početku karijeri, kao i drugim igračima. Da li me je njegov povratak iznenadio? Ne, sumnja nije postojala jer on nije otišao, već je samo napravio pauzu. Naravno da niko nije očekivao da će osvojiti tri velike titule na početku godine, ali on je Rodžer. Fenomenalan je i nastavlja da piše tenisku istoriju”, zaključio je Zverev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.