Nova vest
Tenis

Sreda, 04.01.2017.

15:15

Đoković u laganom ritmu do četvrtfinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi pobedom nad Argentincem Orasijom Sebaljosem sa 6:3, 6:4.

Izvor: mn

Autor: mn

Đoković u laganom ritmu do četvrtfinala
Getty Images

On će se u narednoj rundi sastati sa Radekom Šćepanekom koji je savladao Artura de Grefa iz Belgije.

U prvom međusobnom duelu dvojice igrača Đoković je kontrolisao igru tokom celog susreta, Argentinac je davao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno da zapreti drugom reketu sveta.

Tok meča:

Đoković je dobrim servisom počeo meč, a Argentinac nije uspeo ozbiljnije da mu zapreti. Posle izgubljenog početnog poena u trećem gemu, Đoković je brzo preokrenuo, pa je usledila njegova serija. Brejk je viđen u četvrtom gemu, da bi ga potom srpski teniser i potvrdio za 4:1.

Prepustio je Đoković jedan servis gem rivalu koji je prekinuo seriju na taj način i potom morao da servira za ostanak u setu. Dobro je odigrao Argentinac tom prilikom, imao vođstvo, Đoković je atraktivnim poenima uspeo da izjednači, ali je gem pripao Sebaljosu. Sve je išlo od ruke srpskom teniseru u nastvaku koji osvaja prvi set sa 6:3.

Sebaljos je perfektnim servis gemom počeo drugi set. Nekoliko dužih razmena udaraca viđeni su u nastavku, uz as srpskog tenisera koji je poravnao rezultat. Nije bilo brejka ni posle četiri gema drugog seta. Sebaljos se trudio, davao sve od sebe, ipak, u narednom gemu Đoković oduzima servis rivalu i vodi sa 3:2.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis. Takvo stanje na terenu odgovaralo je drugom reketu sveta koji je u desetom gemu serivrao za pobedu i potom stigao do pobede posle sat i 13 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve