Nova vest
Tenis

Subota, 22.10.2016.

14:47

"Nadal će biti potpuno spreman za 2017."

Lekar Rafaela Nadala Anhel Ruis Kotoro rekao je da će Španac biti potpuno spreman za sledeću seoznu.

Izvor: MN

Autor: MN

Getty Images

Nadal je pre nekoliko dana saopštio da neće igrati do kraja godine i najavio povratak u 2017.

On je i ove godine imao problema, pre svega sa povredom ručnog zgloba zbog koje je napustio turnir na Rolan Garosu, a onda nije igrao ni na Vimbldonu.

Nije uspeo da dođe do željenog nivoa forme, pa mu je poraz od Viktora Troickog u Šangaju bio poslednji meč u 2016.

„Nadal će se potpuno oporaviti do početka sledeće sezone. Već smo napravili plan, početna povreda je izlečena, sada moramo da vodimo računa o upali koja ga je sprečavala da igra bez problema.“

Nadalov stric Toni kaže da je povlačenje bilo prava odluka.

„Morali smo da ubrzamo prethodni oporavak jer smo želeli da Rafa učestvuje na Olimpijskim igrama na kojima je dobro igrao. Posle US Opena morali smo da napravimo pauzu. Sada je prioritet potpuni oporavak, počećemo ponovo sa treninzima u ovkviru priprema za prvi turnir u 2017, Abu Dabi, a potom slede Brizbejn i Melburn“, izjavio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve