Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.10.2015.

13:24

Ivanovićeva u četvrtfinalu Pekinga

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u kineskoj prestonici Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Getty Images

Ivanovićevoj je 11. put u karijeri savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu nadigravši je 7:5, 4:6, 6:2 u meču koji je obeležio veliki broj brejkova..

Naša teniserka će i u četvrtfinalu igrati sa Ruskinjom, Anastasijom Pavljučenkovom, koja je pobedila Flaviju Penetu iz Italije sa 3:6, 6:4, 6:3. Ivanovićeva je dobila šest od njihovih sedam duela, ali je poražena u poslednjem, predala je duel u Vuhanu 2014.

Dve igračice su napravile ukupno 12 brejkova, od čega je čak sedam viđeno u prvom setu, u kojem je Ivanovićeva tri puta nadoknađivala gubljenje servisa, te preokrenula na 7:5.

U drugom su prva tri gema bili brejkovi, jedan više je napravila Ruskinja koja prvi put uspeva da ga i odbrani, te privodi set kraju za izjednačenje na 1-1.

Konačno, u trećem setu Ivanovićeva je dovela do željenog nivoa servis, nije dozvolila Kuznjecovoj brejk, a sama je napravila dva, te i pored problema sa leđima stigla do pobede.

Tok meča:

Ana je loše ušla u meč i svojim lošim servisima omogućila je Kuznjecovoj da odmah napravi brejk i povede sa 1:0, ali je srpska teniserka odmah uzvratila istom merom.

Ivanovićeva i Kuznjecova su od početka meča igrale veoma dobro i na visokom nivou, a srpska teniserka u trećem gemu je bila prva koja je osvojila svoj servis gem.

Ruskinja je od tada podigla svoj nivo igre, što je rezultiralo njenim sigurnim servis gemom i brejkom za vođstvo 3:2. Ivanovićeva uspeva da uzvrati, ali odmah gubi servis, treći put, pa Ruskinja stiže do nove prednosti u brejkovima.

Međutim, srpska teniserka ni tada ne posustaje, već pravi i treći ribrejk, to joj podiže samopouzdanje, oduzima servis rivalki i dobija set posle preokreta sa 7:5.

U istom ritmu nastavile su u drugom setu, opet Kuznjecova brzo pravi brejk, ali Ivanovićeva odmah uzvraća, četvri put uzastopno pravi 'ribrejk'. Niz brejkova nastavljen je i u trećem gemu, da bi Ruskinja prva osvojila svoj servis u drugom periodu za 3:1.

Kuznjecova je od tada sigurno čuvala prednost brejka, a Ana nije uspevala da je ugrozi. Nazirala se prilika u desetom gemu, ali je kod odlučujućeg poena srpska teniserka pala, a Ruskinja je uspela da izbori treći set.

U odlučujućem setu, na samom početku nije bilo brejkova, obe teniserke su zadržale visok nivo igre. Čak i tada, Ana je bila ta koja je kontrolisala rezultat, a to se posebno videlo u četvrtom gemu, kada je bez izgubljenog poena oduzela servis Ruskinji i povela sa 3:1.

Ivanovićeva je usred gema koji je sledio zatražila lekarsku pomoć zbog problema sa donjim delom leđa, a ona joj je pružena u svlačionici, pa je meč prekinut na nekoliko minuta.

Po njegovom nastavku, Kuznjecova je odmah imala šanse da Ani oduzme servis, ali se srpska teniserka uspešno odbranila i potvrdila brejk za vođstvo od 4:1.

Pošto je Ani ponovo kratko bila pružena lekarska pomoć, Ruskinja je prekinula njen niz, a potom je pritiskala srpsku teniserku, koja je odbranila brejk loptu i potom odigrala agresivno za 5:2.

Međutim, Ivanovićeva meč zaključuje na način koji je obeležio celu borbu, brejkom za konačnih 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d