Nova vest
Tenis

Utorak, 09.08.2005.

10:47

Kanjasu dve godine zbog dopinga!

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Argentinski teniser Giljermo Kanjas, koji se nalazi na 10. mestu svetske rang liste, biće suspendovan na dve godine zbog dopinga, saopštila je Asocijacija teniskih profesionalaca.

Kanjas je bio pozitivan na zabranjeni diuretik hidrohlorotiazid (HTC) u februaru, na turniru u meksičkom letovalištu Akapulko.

Pored dvogodišnje suspenzije, Agentinac će morati da vrati 276.070 dolara od osvojenih nagrada, a biće mu oduzeto 525 bodova u singlu i 95 u dublu.

Kanjas je četvrti Argentinac kopji je u prethodnim sezonama pao na antidoping testu, posle Huana Ignasija Čele, Giljerma Korije i Marijana Puerte. Tokom 2001. najpre je Čela van terena proveo tri, a zatim je Korija kažnjen sa sedam meseci suspenzije. Prošle godine Puerta nije mogao da nastupa punih devet meseci.

Dugo se nisam obraćao javnosti, jer mi ATP to nije dozvoljavao. Sada ću reći šta mislim”, rekao je Kanjas za ugledni La Nasion.

Kada je doping u pitanju, mnoge supstance daju pozitivan rezultat, a nisu doping sredstva. Običan biljni čaj može vas učiniti pozitivnim na testu. Mnogo puta sam proverio šta sam uzimao pre testa, i siguran sam da nije bilo ničeg zabranjenog. Verujem u sistem i ubeđen sam da je u pitanju greška”.

Krajem prošlog meseca on je pred nezavisnim tribunalom pokušao da spreči kažnjavanje, ali je odluka bila jednoglasna.

Kanjas će moći ponovo da se takmiči u junu 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu