Izvor: Tanjug | MN

Nikolić: Vraćamo košarku u Srbiju

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Miroslav Nikolić rekao je da su igrači sve izdržali na putu do vrhunskog rezultata.

Komentari: 1

"Orlovi“ su na svetskom prvenstvu u Španiji osvojili srebrnu medalju, a ispred Skupštine Beograda dočakalo ih je više od 20.000 ljudi.

"Pokušavamo da vratimo košarku u Srbiju, za sada ide dobro. Sve čestitke igračima, a uz njih Đorđević je najzaslužniji za ogroman uspeh", kazao je Nikolić, dok je kapiten Nenad Krstić naveo da su on i saigrači postali tim "preko noći".

"Smatram da ni na utakmicama u grupi nismo odigrali loše, bili smo dobri čak i protiv Španije. Ipak, postali smo tim preko noći, bukvalno za dva dana, svi smo disali kao jedan. Pokazali smo kako igra tim, ne pojedinci. U finalu smo sve pokušali, ali Amerikanci su odigrali fenomenalno i zasluženo su pobedili", rekao je Krstić.

Miroslav Raduljica je dodao da je "sve neverovatno" i da mu je drago što je stvorena pozitivna atmosfera u ekipi, kao i da su osvajanjem srebra "postavljeni temelji za budućnost".

Marko Simonović je naveo da bilo "fenomenalno uživati na terenu", Stefan Birčević je istakao da je "imao sreću da bude deo ovog tima", dok Miloš Teodosić, koji je izabran u idealnu petorku šampionata, smatra da je nacionalna reprezentacija igrala "neverovatno dobru košarku".

Vladimir Štimac je ocenio da su svi srpski košarkaši dali sve od sebe i pružili "možda i više od maksimuma", Stefan Marković je istakao da je ponosan na saigrače, ali i na stručni štab što je omogućio da reprezentacija igra na vrhunskom nivou, dok je Bogdan Bogdanović naglasio da je tim postao "velika porodica".

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu