Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2010.

16:01

Danko Lazović: "Nismo mi Brazil"

Opšti je utisak da je Danko Lazović značajno unapredio igru reprezentacije Srbije u poslednjih 20 minuta meča protiv Gane. Na terenu je zamenio Nikolu Žigića I sa nekoliko sjajnih prodora učestvovao je u akcijama koje su Srbiji mogle da donesu prednost. Kao večiti optimista Lazović sa mnogo nade gleda na predstojeći duel sa Nemačkom, ostavljajući iza sebe ružnu priču kojom je počeo Mundijal za Srbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ništa se nije promenilo od utakmice sa Ganom. Sigurno je da smo sada hladne glave svesni situacije. Čeka nas teška utakimica I toga smo svi svesni , posebno jer smo odmah posle našeg meča imali prilike da vidimo Nemce u akciji. Međutim, ako imaš kvalitet I hoćeš dalje, moraš dobiti Nemce. To je vrlo jednostavno. Biće jako teško i mi protiv Nemaca ne možemo da kalkulišemo već samo da idemo na pobedu. Već u svlačionici posle meča sa Ganom rekli smo da ništa nije gotovo. Verujem u kvalitet I želju ovog tima", rekao je Lazović.

Pripreme za meč za Ganom počele su odmah posle žreba. Rival je bio skeniran, ali igrači nisu uspeli na odgovarajući način da iznesu pritisak natupa na Svetskom prvenstvu.

"Odmah posle utakmice sa Ganom seli smo u svlačionicu I rekli da ništa nije gotovo. Sada svi znamo da je mnogo teže proći dalje, ali nismo mi momci bez iskustva koji imaju po 18 godina. Sve su ovo igrači koji nastupaju u velikim klubovima, koji imaju iskustvo I znaju kako treba reagovati u ovakvim situacijama. Ništa nije gotovo. Verujem da ste svi svesni koliko će biti teško dobiti Nemce. Ali ako hoćeš dalje, treba osvojiti 6 bodova iz dve utakmice I onda si siguran učesnik osmine finala. Ekipa se digla. U ponedeljak smo imali jedan lakši trening, već danas će to biti sasvim drugačije, a od srede se okrećemo utakmici kako bi je spremno dočekali", kazao je srpski reprezentativac.

Milan Jovanović je na konferenciji za novinare istakao da će u ekipi doći do određenih promena. Lazović je potvrdio konstataciju saigrača, ali nije bio spreman da precizira da li će promena biti kadrovske ili taktičke prirode.

"Nismo mi Brazil, pa da imamo 50 dobrih igrača. Taktički će sigurno doći do promena, ali igrački nema tu šta mnogo da se menja. Imamo 11 igrača koji su izneli kvalifikacije. Činjenica je I da utakmica protiv Gane nije bila katastrofalna. I pored našeg lošeg izdanja mi smo stvorili 3-4 stopostotne šanse, ali na SP ako ne daš iz tri stopostotne kazne jedan gol, moraš biti kažnjen. Biće promena, ali je to pitanje za selektora. Svi smo spremni da pružimo maksimum i ja mislim da će to biti dovoljno za jedan dobar rezultat".

Navijači očekuju od ekipe da bude dominantna I diktira tempo protiv Nemaca.

"Ja bih to najviše voleo, ali mi ćemo igrati protiv jednog najvećih favorita na SP. Oni su strašno brzi I opasni I zato neće biti lako napasti ih. Utakmica će biti zanimljiva sa taktičke strane, jer će odlučivati nijanse, ali I sreća, Ovo je utakmica u kojoj se mora dati vise nego obično".

Ulaskom u igru Danko Lazović značajno je ubrzao nalete orlova, a svojim pristupom značajno se razlikovao od saigrača koji su meč odigrali u neverovatnom grču.

"Mnogo je lakše ući sa klupe, jer je opšta ocena bila da smo igrali loše. Igrač sa klupe ulazi rasterećen, jer zna da može samo da poboljša stvari. Ekipa je odigrala slabo, ali smo I pored toga stvorili tri šanse. Moja lična priprema bila je kao I za svaku utakmicu. Ništa se tu ne menja jer u karijeri imam mnogo važnih mečeva iza sebe. Ušao sam željom da nešto promenim I šteta što nisam uspeo u onom što se od mene očekivalo, da dam gol ili da ga namestim, ali se nadam će se protiv Nemačke sve okrenuti."

Većina reprezentativaca nije uspela da se izbori sa pritiskom igranja na Svetskom prvenstu. Pred meč sa Nemačkom situacija se ponavlja, ali prilike za poravni u slučaju novog negativnog rezultata praktično neće biti.

"Ako je pred Ganu bio pritisak, sada je još veći. Niko se nije nadao da ćemo izgubiti I svi smo bili izneneđeni. Čak smo I komentarisali da bi u naredna tri meča protiv Gane sigurno pobedili bar dva puta, jer smo kvalitetniji. Ali ovo je SP I na njemu se protiv Gane igra samo jednom. Težak e ovo poraz, ali ništa nije gotovo. Citiraću Marka Pantelićča koji je rekao da nije sramota pasti, ali je sramota ne dići se. Ja očekujem da ćemo se podići već protiv Nemačke I da ćemo proći u drugi krug ", zaključio je Lazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve