- Odbrojavanje do SP u Rusiji -

Srpski tornjevi – "Orlovi" najviša reprezentacija na SP

Prosečna visina fudbalera Srbije koji će ići na Mundijal u Rusiji iznosi 187 centimetara, što nas stavlja na prvo mesto po visina na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Čak osmoro igrača ima preko 190 centimetara i to su: Vladimir Stojković, Nemanja Milenković, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Marko Grujić, Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Aleksandar Prijović.

Najviši u našem sastavu su golman Partizana (195) i defanzivac Fiorentine (195).

Iza "Orlova" slede Hrvatska sa prosečnom visinom igrača od 186 centimetara, koliko imaju i aktuelni šampioni sveta Nemci.

Pored toga, Krstajić se odlučio i za jedan od najmlađih sastava za Mundijal, pošto je Srbija peta reprezentacija u tom poretku sa prosekom od 26,8 godina.

Najmlađi sastav ima reprezentacija Nigerije (25,9), a potom slede Francuska (26), Engleska (26), Tunis (26,5) i Srbija (26,8). Sa druge strane, najstariji sastavi su od Paname (29,6) i Kostarike (29,6).

Kada je reč o ostalim zanimljivostima, Engleska ima najviše igrača koji dolaze iz njhovog prvenstva (sva 23 igrača su iz PL), potom slede Rusija sa 21 igračem iz domaćeg šampionata, dok Srbija spada u grupu selekcija (Panama, Danska, Kolumbija, Brazil, Brazil, Australija, Argentina) koja ima tri fudbalera iz domaćeg prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu