Nova vest
Rukomet 0

12.4.2024.

12:58

Sin legende srpskog rukometa pao na doping testu: Golman Magdeburga ne sme ni na trening

Nikola Portner (30). golman Magdeburga, pao je na doping testu, zbog čega mu je do daljeg zabranjeno da se bavi tim sportom, pa čak i prisustvuje treniznima ekipe.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kako je izjavio njegov advokat Rainer Tarek Čerkeh, u krvi švajcarskog rukometaša su pronađeni tragovi metamfetamina zbog kojih je izbačen iz sporta barem do okončanja postupka.

"Nikola Portner je obavešten da je bio pozitivan na metamfetamin. Prema dosadašnjim saznanjima, izmerena količina koncentracije je delić tipičnog unosa ove stvari. S obzirom na postupak koji je u toku, u ovom trenutku nije moguće objaviti detaljnije informacije", rekao je Tarek Čerkeh.

Portner se oglasio na društvenim mrežama i izrazio nameru da dokaže svoju nevinost.

"Ova informacija me je duboko šokirala. Obavešten sam da je jedan od mojih testova pokazao ‘analitički rezultat koji odstupa od norme‘ i da je zbog toga pokrenut postupak. Učiniću sve što je u mojoj moći da pokažem da nisam prekršio nijedan antidoping propis i da sam uvek delovao u skladu s vrednostima sport i nastaviću da tako delujem i u budućnosti", napisao je Portner.

Nikola je inače sin nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca Zlatka koji je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je deo tima koji je na SP 1990. godine došao do četvrtog mesta.

Na klupskom nivou je u generaciji ”vanzemaljaca" Metaloplastike sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa šampiona (1985. i 1986.). Potom je i sa Barselonom 1991. godine postao po prvi put šampion Evrope u istoriji tog tima.

Zlatko je u septembru 2020. godine iznenada preminuo u 59. godini u Švajcarskoj.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu