Nova vest
Rukomet

Subota, 09.12.2023.

17:00

Veliki broj grešaka skupo koštao Srbiju protiv Nemačke

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke u meču drugog kola grupe 3 druge faze Svetskog prvenstva rezultatom 31:21.

Izvor: B92

Autor:B92

Veliki broj grešaka skupo koštao Srbiju protiv Nemačke
Foto: Profimedia

Srpske rukometašice su tako i dalje bez bodova, dok su Nemice upisale osmi bod i nalaze se na prvom mestu ove grupe.

Najefikasniji u ekipi Uroša Bregara je bila Jovana Jovović sa šest golova, dok je šest rukometašica upisalo po dva gola.

Kod reprezentacije Nemačke najbolja je bila Anke Dol sa pet golova, Emili Bolk je imala četiri, kao i Berend, Lojhter i Smits.

Dobro je krenula Srbija u ovaj meč. Nije kao na meču protiv Rumunije dozvolila da se protivnik odmah odlepi nego je kao i na svakom prethodnom meču, sem ovog sa Rumunkama imala dobre periode igre, gde je imala prednost.

Gotovo egal utakmicu smo gledali sve do 11. minuta kada je Srbija stekla prednost od dva gola razlike posle golova Jovović i Laništanin.

Potom je Nemačka digla nivo igre, Srbija je mogla da pre toga stekne i osetniju prednost, ali su tehničke greške skupo koštale rukometašice Srbije, koje su loptu predavale u ruke Nemicama koje su to kažnjavale konta napadima i laganim golovima koje su im pomogle da se brzo vrate u meč i rezultatsku prednost.

Došle su Nemice do 14:11, ali su srpske rukometašice uspele da serijom od dva gola, na poluvreme odu sa golom minusa 14:13.

Dobro je Srbija krenula i u drugo poluvreme, imala je i gol prednosti posle pogotka Jovović, ali to je bio poslednji trzaj Srbije, jer je onda usledio veliki pad u igri i prednost Nemačke koji Srbije nije mogla da stigne.

Deluje da je tada i stigao umor rukometašice Srbije koje su pravile početničke greške, to su Nemice znale da kazne i samo se povaćavala prednost rivalki koje posle i nekolicine isključenja samo olakšali posao u napadu i odbrani.

Možda krajnji rezultat je malo preveliki, pre svega zbog opet sjajne Moli Kubine koja je bila dobra na golu Srbije, ali preko 20 grešaka je ipak mnogo za ovaj nivo takmičenja.

Srbiji još ostaje duel sa Japankama u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu