Nova vest
Rukomet

Petak, 01.12.2023.

18:59

Poraz srpskih rukometašica na startu SP – vodile 55 minuta

Najbolje srpske rukometašice poražene su od Danske koja je, uz Švedsku i Norvešku, koorganizator Svetskog prvenstva, rezultatom 25:21 (10:12).

Izvor: B92

Autor:B92

Poraz srpskih rukometašica na startu SP – vodile 55 minuta
Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup

Izabranice Uroša Bregara za dva dana igraće protiv Rumunki gde će tražiti važne bodove za drugu fazu takmičenja.

Najefikasnije u našem timu bile su Radosavljević sa pet golova, svih pet iz igre, Laništanin sa pet, svih pet iz sedmerca, i Jovović sa četiri.

Na našem golu briljirala je Marija Čolić sa deset odbrana, fenomenalno je čitala pokušaje Dankinja, međutim bila je "na vetrometini" u poslednjih pet minuta, kada se i igra naših devojaka raspala.

Do 55. minuta Bregarove izabranice vodile su 20:19, Dankinje su bile nervozne ali i silno rešene da ne dozvole iznenađenje pred svojom publikom – serijom 6:1 potukle su Srbiju.

Sudije Moldavci, mora se to istaći, nisu bili dorasli zadatku. Serijom loših odluka i očiglednih grešaka (tri puta slale na dvominutnu pauzu pogrešnu igračicu Srbije) i te kako su doprineli da opadne ritam igre naših devojaka.

O igri našeg tima protiv favorizovane, trofejne selekcije najbolje svedoči podatak da rivalu nije dozvolila prelazak u vođstvo sve do pomenutih, kobnih poslednjih pet minuta.

Do tada, gledali smo poletnu, razigranu partiju Srbije, čvrstu u oba pravca koja je sa protokom vremena unosial nervozu u tabor Dankinja. Bilo je i tri gola prednosti na našoj strani u dva navrata, dva gola prednosti "na snazi" je bilo gotovo čitavo drugo poluvreme međutim nisu izdržale naše devojke i nalet rivala i čudan sudijski kriterijum.

No, ostavile su više nego pozitivan utisak i pokazale da neće biti jednostavan rival nijednoj reprezentaciji koja bude na drugoj strani terena.

Prvi meč Srbije na Svetskom prvenstvu mogli ste pratiti UŽIVO u BLOG-u na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve
Rukomet

"Garantujemo – daćemo sve protiv Španije "

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da će protiv Španije, u revanš meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, on i njegovi izabranici dati na terenu i preko maksimuma u želji da izbore odlazak na planetarnu smotru najboljih.

Tanjug

17:50

16 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu