Nova vest
Fudbal

Petak, 23.12.2022.

17:30

"Piksiju su igrači okrenuli leđa – psuje, pa prebacuje krivicu na njih"

Proslavljeni fudbaler splitskog Hajduka Zoran Vujović prokomentarisao je neuspeh Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/Friedemann Vogel

Kako je istakao, "orlovi" ni u kom pogledu nisu bili spremni za Mundijal.

"Svako od nas ima očekivanja i to je logično i ljudski. Od njihovog očekivanja jedino je to ostalo. Oni ni u glavi, ni tehnički, ni taktički nisu bili spremni za ovo takmičenje. Natpisi kako su 'skakali' jedan drugom po ženama, da li je to trebalo da procuri u javnost? Osim toga, imaju jako slabu odbranu. Nisu zaslužili. Kada želite drugome da mu krava crkne, odnosno da izgubi utakmicu, to se vraća na neki način. Oni su puno počeli da se bave time. Pustimo politiku političarima, pustimo rat generalima... Stvaraju jako lošu energiju koja ih lično razara", ističe Vujović.

Sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem je bio saigrač u reprezentaciji Jugoslavije, ali mu se nije dopao njegov nastup na Bliskom Istoku.

"Mislim da je hrvatska reprezentacija ušla u turnir čistih glava za razliku od Srbije. Imamo izražen taj patriotski naboj. Igramo kad je najteže, što reprezentaciju Hrvatske razlikuje od reprezentacije Srbije. Mi imamo jednog trenera koji je jako ponizan, respektuje svakog. S druge strane, Piksi mi je bio drag kao igrač i znamo se, međutim, nije mi se svidelo njegovo ponašanje na klupi kad psuje – znamo već šta, a onda kompletnu krivicu prebacuje na igrače. To je najgora stvar koju jedan trener sebi može da dopusti. Mislim da su mu na neki način igrači i okrenuli leđa. Te sporedne stvari ih koče", zaključio je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

232 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d