Nova vest
Fudbal

Petak, 23.12.2022.

16:15

Nije bilo nameštanja u Kataru

FIFA je saopštilaa nisu pronadjene naznake "manipulacije" ili nepravilnosti na utakmicama na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor:

Autor:

Nije bilo nameštanja u Kataru
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Radna grupa za integritet je pažljivo pregledala snimke 64 utakmice odigrane na Mundijalu kako bi uočila bilo kakvu nepravilnost ili pokušaj manipulacije. U podnetom izveštaju tvrdi se da takvi slučajevi nisu identifikovani, navodi se na sajtu svetske kuće fudbala.

Analizirana su legalna tržišta klađenja, sprovedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mestima takmičenja kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj manipulacije utakmicama.

Fifa je navela da će nastaviti da radi sa članovima Radne grupe za integritet u cilju zaštite budućih takmičenja, počevši od Svetskog prvenstva za žene 2023. godine.

Takođe, svetska kuća fudbala nastaviće da razvija svoje strategije integriteta sa konfederacjama, udruženjima članica i drugim zainteresovanim stranama u borbi protiv manipulacije utakmicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve