Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.11.2022.

19:50

Džaka o Srbiji: Nije važno

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka kaže da će meč protiv Srbije biti kao i svaki drugi.

Izvor: MT/SS

Autor: MT/SS

Džaka o Srbiji: Nije važno
EPA-EFE/Rolex dela Pena

Nakon dva kola u grupi G, situacija je takva da će Srbiji u duelu protiv sajždija u petak od 20.00 igrati samo pobeda u borbi za plasman u osminu finala.

Švajcarska je u drugom kolu inače poražena od Brazila, golom Kazemira u finišu (1:0).

"Veoma smo razočarani. Mogli ste da vidite, igrali smo dobro, pokazali timski duh, branili se dobro. Razočaravajuće je kad primite ovakav gol. Znali smo kakav kvalitet poseduje Brazil. Mislim da možemo da izvučemo dosta dobrih stvari iz ovog meča", rekao je Džaka.

Švajcarska nije mnogo pretila Alisonu Bekeru.

"Ako mislite da svako može da ima 10 šuteva ka golu Brazila, pokažite mi taj tim. Imali smo veliko poštovanje prema Brazilu i Kamerunu. Možda su samo tri tima kvaliteta kao Brazil. Znali smo da će ovo biti drugačija utakmica nego sa Kamerunom. Biće drugačije i sa Srbijom".

Novinar portala B92.net Stefan Smuđa pitao je Džaku da li će imati dodatnu motivaciju u susretu sa Srbijom.

"Nije važno protiv koga igramo. Mi smo profesionalni fudbaleri. Lepo mi je da igram protiv Brazila, Kameruna i Srbije".

Srbija igra drugačije nego Brazil.

"Teško je reći. Mislim da Srbija poseduje drugačiji kvalitet nego Brazil, sa Mitrovićem u napadu... Brazil je dosta više igra po zemlji u odnosu na Kamerun. Optimista sam pred poslednju utakmicu".

Prošla utakmica na Mundijalu u Rusiji 2018. bila je dramatična.

"Mislim da nema istorije, to su samo dve utakmice. Mi smo Švajcarska, oni su Srbija. Daćemo sve od sebe na terenu, igraćemo fudbal i neka pobedi bolji tim", zaključio je Džaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d