Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2022.

08:20

Danas gledamo Srbija – Brazil!

Fudbalska reprezentacija Srbija sastaće se u četvrtak u 20 sati sa selekcijom Brazila, u prvom kolu G grupe Svetskog prvenstva su Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

I dalje je neizvestan status Aleksandra Mitrovića, koji će po svem sudeći meč godine početi kao rezervista.

Neizvestan je i Filip Kostić zbog problema sa mišićem, ali je odradio timski trening uoči meča sa Brazilom.

"Očekujem dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila, spremni smo za sve što nas očekuje, dobro smo radili ovde", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi na konferenciji za novinare.

Srbija će pod tim imenom treći put igrati na ;Svetskom prvenstvu, a ukupno 13. put ako računamo i nastupe u sklopu jugoslovenskih reprezentacija. Srpski tim nije prošao grupnu fazu od 1998. godine.

"Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo – čak ni Brazila", naveo je Stojković i dodao da neće nikog "posebno čuvati".

Reprezentacija je do sada odigrala ukupno 19 utakmica protiv Brazila, pobedila je dva puta, sedam utakmica završeno je remijem, a izgubila je u 10 mečeva.

"Nikada ne markiramo posebno nekog igrača. Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjajni, ali nije mi važno kako Brazil igra, već Srbija. Nikog se ne plašimo, moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil", smatra Stojković.

Poslednji put Srbija i Brazil igrali su krajem juna 2018. godine u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je petostruki svetski prvak pobedio sa 2:0 golovima Paulinja i Tijaga Silve.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da je Brazil sjajan tim, ne samo individualno, ali da se srpski tim fokusira samo na sebe.

"Naš fokus je ipak na nama, trudimo se da igramo inteligentan fudbal. Brazilci su pet puta osvojili titulu, može to da nas motiviše, potrebno je samo da uživamo i rezultat će doći", istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, siguran je da će iskustvo iz Rusije dosta značiti.

"Sada smo u najboljim igračkim godinama. Samo treba da radimo isto kao i do sada i neće biti nikakvih problema", poručio je Tadić.

U drugoj utakmici u Grupi G, Švajcarska će od 11 časova igrati protiv Kameruna.

Danas na Mundijalu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve