Vesti - Qatar 2022 -

Više gledalaca od kapaciteta stadiona? FIFA ekspresno rešila "problem"

Organizatori Svetskog prvenstva na velikom su udaru kritika zbog broja navijača na stadionima u Kataru.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Detaljno o stadionima u Kataru pročitajte

OVDE

.

Pred kraj utakmice objavljuje se broj navijača prema kojem su stadioni redovino rasprodati, iako je na gotovo svakoj utakmici do sad bilo praznih sedaišta na tribinama.

Na nekim utakmicama, poput one između Senegala i Holandije, stadion je bio poluprazan, ali ni to nije bio najveći problem.

Organizatori su bili na udaru kritika jer su redovno objavljivali broj gledalaca na stadionu koji je bio veći od službenog kapaciteta stadiona.

Tako je na utakmici između Argentine i Saudijske Arabije navodno bilo više od 88.000 navijača iako je kapacitet stadiona Lusail 80.000 gledalaca.

Na otvaranju SP-a između Katara i Ekvadora službeno je bilo 67.732 ljudi, a kapacitet Al Bajta je 60.000. A kamere su stalno snimale poluprazne tribine.

FIFA je bila zatrpana medijskim upitima iz čitavog sveta o tome kako je moguće da se objavljuju takvi podaci, a krovna svetska federacija je jednim potezom na njih odgovorila.

Sa službene stranice SP-a uklonila je "stare" podatke o kapacitetu stadiona i onda objavila nove koji odgovaraju podacima o navodnom broju gledalaca na njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.