Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2022.

08:00

Degenek o Francuzima: Neodgovorni su

Bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek debitovao je u utorak uveče na Mundijalu.

Izvor: SS

Autor: SS

Degenek o Francuzima: Neodgovorni su
Foto: SS/B92.net

Defanzivac reprezentacije Australije je u igru ušao u samoj završnici meča protiv Francuske i dobio, sa nadoknadom, oko 12 minuta na terenu.

Samo zbog njega smo ostali do duboko u noć po katarskom vremenu i sačekali ga u u miks zoni kako bismo dobili par reči nakon ne toliko uspešnog debija, obzirom na poraz "kengura" rezultatom 4:1.

I njemu je bilo drago što nas vidi, prijalo mu je kao i nama da čuje srpski jezik, te je oberučke prihvatio poziv da kratko porazgovaramo.

"Lepo je što sam debitovao, san svakog igrača koji igra fudbal je da zaigra na Svetskom prvenstvu. Sa te strane mi je jako drago. Celog života nešto radiš i igraš da bi stekao i igrao na Svetskom prvenstvu. Sada rezultat nije povoljan, ali sam ponosan", rekao je na početku Degenek novinarima B92.net i "Sportala".

Svetski šampion je krenuo "pod ručnom", primio je gol, potom umalo još jedan za 0:2, ali se onda "upalila mašina" koju je pokrenuo Adrijan Rabio, nastavio je Olivije Žiru, a kroz ciljnu ravninu sproveo Kilijan Mbape.

"Sa strane možda izgleda da je svemirski brod i jeste rezultat 4:1, ali bih rekao da su za ekipe ranga Brazila, Belgije i takvih selekcija – lako pobedivi. Jer imaju dosta prostora u sredini, nisu agresivni, ne igraju defanzivu, svaki put kada im uneseš loptu u šesnaesterac je poluprilika. Da li im je to prva postava, da li će menjati igrače pozadi, ne znam, ali neodgovorni su i ranjivi. Ali, kada imaju loptu, onda što se kaže: ’bež’te noge’ Ti kada njima izađeš visoko, i oni su ljudi, može da se igra sa njima. Ali, kada Mbape i Dembele osete prostor i da mogu, onda je teško“.

Dembele, Mbape i ostali deluju prebrzo, kao na igrici, ali je Degenek izdvojio drugog igrača, o kome se malo priča.

„Pored svih njih meni je fascinantan Žiru. Njemu fali jedan gol da prestigne Anrija da bude najbolji strelac u istoriji. Fali mu još jedan gol da ga prestigne, malopre sam pričao sa njim. Čovek će prestići Anrija, a niko ne priča o njemu. Kakav je to onda kvalitet špica“.

Posle remija Danske i Tunisa, ništa nije izgubljeno za Australiju. Naprotiv...

"Moramo da pobedimo Tunis i da vidimo šta ćemo dalje, možda pobedimo i obe, pa prođemo. Verujem u to, zašto da ne verujem, da nije tako odmah bih se spakovao kući i otišao da budem sa ženom i decom. Ako je Argentina izgubila od Saudijske Arabije, mogu i Tunis i Danska od nas", istakao je Degenek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu